Videolar üzerinden yaptığı açıklamalarını sürdüren organize suç örgütü lideri Sedat Peker, ‘sağ kolum’ dediği Erdal Aras ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, Demokrat Parti kongresinin sonucunda çekilmiş olduğunu söylediği bir fotoğrafını paylaştı.

Sedat Peker, ‘eski sağ kolum’ dediği Erdal Aras ile Süleyman Soylu’nun fotoğrafını paylaştı

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, bugün yayınladığı yeni videoda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Demokrat Parti’de birlikte siyaset yaptıklarını söylediği ‘adamı’ Erdal Aras ile Soylu’nun birlikte çekilmiş bir fotoğrafını paylaştı.

Peker, Twitter hesabından paylaştığı fotoğrafa, "Benim eski sağ kolum olan Erdal Aras bey ve süslü sülümanın demokrat parti genel başkanlığı kazanma sevinçleri..." dedi.

Sabah yayınladığı videoda Peker, Soylu'nun Demokrat Parti Genel Başkanlığı'nı yaptığı dönemde Aras'ı sabıkalı olmasına karşın, MKYK'ye aldığını söylemişti.

Peker, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Adalete gel diyor. Resul’e mi gelecem sülü. Lan daha kırmızı bülten çıkaramadınız. Daha bülten çıkarmaktan acizsin. Savcılar delil istiyor… Ya gidin son iki ayda oraya hangi iş adamları gelmiş bir bakın. Bu adam ne iş yapıyor orada? Geleni gideni kesiyorlar. Ulan insanların FETÖ ile olan mücadeleye inancını yok ettiniz. Lan bana Sedat Peker terör örgütü diye açın. Cezadan korkan senin gibi olsun. Allah yemin olsun yanlış adam yanlış zaman yanlış seçim göreceksin. Süslü Sülü vallahi seni de tutuklayacaklar. Herkes biliyor benim sabıkalı. Ya sabıkası olan Erdal Aras’ı 14 farkla genel başkan seçildikten sonra MKYK’ya sen üye yapmadın mı? Sabıkası var nasıl yaptın? Telefonları sinyalleri var. Şimdi kimse yazı yazmadı ama bu savcılar gelir bir gün yazarlar. Vallahi tutuklanacaksın. Ve 10 tane en az ağırlaştırılmış müebbet alacaksın. FETÖ, FETÖ ulan FETÖ’yü siz bu hale getirdiniz. FETÖ’nün çocuğu gibi dolanıyordun lan peşinde. Bilmiyor mu insanlar bunu. Herkes biliyor. Ulan hep bu zenginler mi FETÖ’cü oluyor. Senin ilgi alanına zenginler giriyor gariplerle ilgilenmezsin.”

ARAS İLE İLGİLİ İDDİALAR

Gazeteci Ahmet Meriç Şenyüz, Peker’in Erdal Aras ile ilgili iddialarını araştırarak bir tweet dizisi yazdı. Şenyüz, Peker’in belediye başkan adaylığı hakkındaki iddiasının doğru olduğunu belirterek başka ilişkilere de dikkat çekti.

Şenyüz’ün paylaşımlarından bazıları şöyle:

2009 yerel seçimlerinde Süleyman Soylu'nun Genel Başkanı olduğu Demokrat Parti'nin Sancaktepe Belediye Başkan Adayı gerçekten de Sedat Peker'in adamı olarak bilinen Erdal Aras.

Emniyetin zamanında servis ettiği haberlerde Erdal Aras'ın adı; Mecnun Otyakmaz, Erdal Aksakal, Tuncay Okay ve Önder Ercan ile birlikte Peker Çetesi'nin omurgası olarak geçiyor.

2009 seçimleri SS'nun Demokrat Parti Genel Başkanı olarak girdiği tek seçim. Onda da Peker'in adamını belediye başkan adayı göstermiş.