Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in basın danışmanı olarak bilinen ve Arnavutluk'un başkenti Tiran'dan İstanbul'a getirilen Emre Olur hakkında açıklama yapan avukat Ersan Barkın, "Emre Olur’un henüz ifadesi alınmadı. Emniyet’te dün gece ifadesinin alınacağı söylenmişti ama bugün müdafiinden aldığım bilgi gözaltı süresinin sonuna kadar kullanılacağı yönünde. Görünen o ki, Anadolu Adliyesi'nde açık tutulan Sedat Peker soruşturmasına dahil edilecek" ifadelerine yer verdi.

Sedat Peker'in avukatı Barkın'dan Emre Olur hakkında açıklama

Suç örgütü lideri Sedat Peker'in avukatı Ersan Barkın, Peker'in danışmanı olarak bilinen ve Arnavutluk'ta yakalanarak İstanbul'a getirilen Emre Olur hakkında açıklama yaptı.

Emniyette'ki süreçle ilgili bilgi paylaşan Barkın, Emre Olur’un henüz ifadesi alınmadığını belirterek, "Emniyet’te dün gece ifadesinin alınacağı söylenmişti ama bugün müdafiinden aldığım bilgi gözaltı süresinin sonuna kadar kullanılacağı yönünde" dedi.

Barkın'ın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama şöyle:

"Emre Olur’un henüz ifadesi alınmadı. Emniyet’te dün gece ifadesinin alınacağı söylenmişti ama bugün müdafiinden aldığım bilgi gözaltı süresinin sonuna kadar kullanılacağı yönünde. TCK 220/2 (suç örgütü üyeliği,2-4y) ve 215 (suçu ve suçluyu övme,<2y) kapsamında ifadesi alınacak.

Görünen o ki, Anadolu Adliyesi'nde açık tutulan Sedat Peker soruşturmasına dahil edilecek. O dosya, Anadolu 16. Ağır C.M’de yargılamaya konu oldu ve tek tutuklu kalmadı. Bursa 5.ACM’de devam eden diğer örgüt dosyasında da tek tutuklu kalmadı. Suç işlemek amacıyla kurulmuş örgüte üyelik (220/2), CMK 100. maddede tutuklamayı gerektiren katalog suçlar arasında yer almıyor (CMK 100/3-a-10).

TCK 215 de aynı biçimde hem ceza sınırı hem de 100. madde kapsamında tutuklama gerektirmiyor."

NE OLMUŞTU?

Suç örgütü lideri Sedat Peker'in basın danışmanı olarak bilinen Emre Olur, Peker'in yakın çevresinden edinilen bilgilere göre 4 gün önce Arnavutluk'tan Birleşik Arap Emirlikleri'ne gitmişti. Üç gün sonra, oturum işlemlerini tamamlamak bahanesiyle devlet dairesine çağrılan Olur, sınır dışı edilerek Sırbistan aktarmalı uçakla dün Arnavutluk'a yollanmıştı.

Aynı gün Türkiye'ye iade edilmek üzere uçağa bindirilen Olur'un Arnavutluk vatandaşlığı bulunduğu ortaya çıkınca uçaktan indirilerek, havalimanı karakoluna götürülmüştü. Avukatları ise Olur'un Türkiye’ye gönderilmesinin AİHM kurallarına aykırı olduğunu söylemişti. Olur, Interpol ekiplerince Arnavutluk'un başkenti Tiran'dan kalkan tarifeli uçakla saat 09.15'te İstanbul Havalimanı'na getirilmişti.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden Emre Olur hakkında yapılan açıklamada ise, "Sırbistan’dan Arnavutluk Tiran’a geçeceği tespit edilen şahsın Arnavutluk Emniyet Genel Müdürlüğü, Arnavutluk Interpol’ü ve sayın içişleri bakanlarının kurduğu doğrudan temas sonucunda Tiran Havaalanı'nda 17.09.2022 günü saat 06.00’da Arnavutluk polisi tarafından gözaltına alınması sağlanmıştır" denilmişti.