Sedat Peker'in avukatı Ersan Barkın, Peker'in basın danışmanı olarak bilinen Emre Olur’un Emniyet’teki ifadesinin bu gece alınacağını duyurdu. Barkın ayrıca, Olur’un telefonunun yeni olduğunu, rehberinde sadece birkaç kişinin bulunduğunu ve bu nedenle telefonundan hareketle gazetecilerle ilişkisinin tespit edilemeyeceğini ifade etti.

Sedat Peker’in avukatı: Emre Olur’un ifadesi bu gece alınacak

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in avukatı Ersan Barkın, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Peker'in basın danışmanı olarak bilinen ve geçtiğimiz günlerde Arnavutluk’tan Türkiye’ye getirilerek gözaltına alınan Emre Olur’un bu gece Emniyet’te ifade vereceğini açıkladı.

Barkın, Olur’un yarın savcılığa sevk edileceğini belirtti. Olur üzerinden gazetecilere yönelik bir operasyon beklentisi olduğundan da söz eden Barkın, paylaşımlarında şu ifadeleri kullandı:

“SADECE BİRKAÇ KİŞİNİN TELEFONU KAYITLI”

“Onun üzerinden muhalif gazetecilere yönelik bir operasyon beklentisinden söz ediliyor. Buna gerekçe olarak da E.Olur’un telefonundan hareketle oluşturulduğu söylenen bir tablo gösteriliyor.

Emre Olur üzerinde, gözaltına alındığı sırada, aynı gün edindiği iki yeni telefon bulunuyor. Her ikisine de aynı gün simkart takmış. Rehberlerinde sadece birkaç kişinin telefonu kayıtlı. Dolayısıyla telefonundan hareketle iletişim tespiti iddiası gerçekçi değil.

Bu aşamadan sonrasına ve ifadesine dair bilgilendirmeyi Emre Olur’un müdafii meslektaşımız yapacaktır.”