Suç örgütü lideri Sedat Peker'in Beykoz'da bulunan ve Milli Parklar ve Bahçeler'e devredilen evine bir araç içinden silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda evde bulunan Yılmaz Günay isimli görevli yaralandı. Evde, Peker'in bilgisi dahilinde 6 kişinin güvenlik amacıyla kaldığı, 3'er kişilik vardiyalarla çalıştıkları öğrenildi. Saldırıyla ilgili aracı kiralayan ve saldırı sırasında araçta bulunan Ö.Ş.'nin gözaltına alındığı ifade edildi. Peker'in yakın çevresinden alınan bilgilere göre Peker, gerçekleşeceğini bildiği bu saldırıyı 'gözdağı' olarak değerlendiriyor.

Sedat Peker'in evine silahlı saldırı: Evdeki görevli yaralandı

Geçtiğimiz yıl mayıs ayından bu yana sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarla mafya-siyaset ilişkileri hakkında iddialarda bulunan suç örgütü lideri Sedat Peker'in hakkında el koyma kararı alınan ve Milli Park ve Bahçeler'e devredilen Beykoz'daki evine silahlı saldırı düzenlendi.

Peker'in Beykoz Korusu’nun sınırları içinde yer alan ve 'tek mal varlığım' dediği evine düzenlenen saldırı, sabah 09.30'da gerçekleşti.

halktv.com.tr'deki habere göre; evin önüne iki araç geldi. Bir araç uzakta beklerken, yakına gelen aracın camı açıldı. Eve Sedat Peker’in bilgisi dahilinde geldiğini söyleyen kişi görevlilerin kendisine yaklaşması üzerine arabanın içinden ateş etti. Evdeki görevli Yılmaz Günay’a 3 kurşun isabet etti. Günay, ağır yaralı olarak Beykoz Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Evde, Peker'in bilgisi dahilinde 6 kişinin güvenlik amacıyla kaldığı, 3'er kişilik vardiyalarla çalıştıkları öğrenildi.

Saldırıyla ilgili aracı kiralayan ve saldırı sırasında araçta bulunan Ö.Ş. isimli kişinin Sancaktepe'de kullandığı silahla birlikte gözaltına alındığı ifade edildi.

Emniyet kaynaklarına göre; gözaltına alınan Ö. Ş.,’nin Sedat Peker ile çekilmiş birçok fotoğrafı bulunurken yaşanan olayın ‘örgüt içi hesaplaşma’ olduğu belirtildi.

Saldırı anına ilişkin görüntüler şöyle:

SOYKAN SALDIRININ DETAYLARINI PAYLAŞTI

Gazeteci ve BirGün yazarı Timur Soykan, Peker'in evine saldırıyla ilgili detayları açıkladı. Saldırganların 2 kişi olduğunu ifade eden Soykan, şahısların beyaz bir araç ile eve geldikleri bilgisini verdi.

Evde sadece güvenlik görevlisi Yılmaz Günay'ın olduğunu söyleyen Soykan, saldırganların evin dış bahçesinde 7-8 el ateş açtıklarını belirtti. Yılmaz Günay'ın iki mermi ile bacaktan, bir mermi ile de karından vurulduğu açıklamasını yapan Soykan, "Plaka tespit edilmiş ama gözaltı yok. Plaka sahte olabilir" ifadelerine yer verdi.

PEKER'İN YAKIN ÇEVRESİ, PEKER'İN SALDIRIDAN HABERDAR OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Gazeteci İsmail Saymaz'ın Peker'in çevresinden saldırıya ilişkin edindiği bilgilere göre ise Peker'in bu saldırıdan haberi vardı. Peker, "Vallahi çok eğleneceğiz. Ama zamanını ben belirleyeceğim" dedi.

Peker'in yakın çevresiyle konuştuğunu belirten Saymaz, Halk TV canlı yayınında şunları söyledi:

"Sedat Peker’in bu konularla ilgili daha önceden bilgisi vardı. Hatta Dubai'ye yollanan kişilere (suikast timi) başka isimlere pasaport çıkarıldı. Kişilerin isimleri başka fakat sahte isimlere gerçek pasaport çıkarıldı.

Bu kişilerin görevi suikasti yapmak değil suikastle ilgili grupları koordine etmek.

Sahte isimle çıkarılan pasaportların gerçek sahiplerinin bilgisi de Sedat Peker’de.

Türkiye içerisindeki bu organizasyonda yer alan isimler de kendisinde.

Buradan anlıyoruz ki: hükümeti sarsan bu suç dosyalarını ifşa ederken güvenlikle ilgili de bilgi sahibi. Hesaplarını ona göre yapıyor."

Sedat Peker cephesinin saldırıyı, 'suikast timi' iddiasının ardından gözdağı olarak yorumladığı ifade edildi.

EMRE OLUR'DAN AÇIKLAMA

Sedat Peker'in danışmanı olarak bilinen Emre Olur ise Twitter hesabından konuya ilişkin bir açıklama yaptı.

Olur şunları kaydetti:

"Sn. Reis Sedat Peker’in Beykozdaki evine yapılan silahlı saldırının kamuoyunda büyük tepki oluşturması üzerine süslü sülü’nün polisleri tarafından tansiyonu düşürüp algıyı başka bir yöne çekmek için “Konunun Sedat Peker ile bir ilgisi yok vuran şahısla vurulan şahsın arasındaki alacak verecek meselesi” diye gazetecilere bilgi veriliyor. Bu tamamen yalandır."

EMNİYET'TEN AÇIKLAMA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, suç örgütü lideri Sedat Peker'in Milli Park ve Bahçeler'e devredilen Beykoz'daki evine yapılan silahlı saldırı hakkında açıklama yaptı.

Yapılan açıklamaya göre, sabah saatlerinde Beykoz'da medyana gelen silahla yaralama olayıyla ilgili polis ekipleri çalışma başlattı.

Açıklamada, "Kırmızı bültenle aranan S.P.'nin elebaşılığını yaptığı örgütün üyelerinden Ö.Ş.’nin daha önceden tanıdığı diğer örgüt üyesi Y.G isimli şahsı alacak verecek meselesinden vurduğunu tespit edilmiş, örgüt üyesi Ö.Ş. Sancaktepe'de olayda kullandığı silahlarla birlikte yakalanmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Olay sırasında Y.G.'ye ateş ederek kaçtığı sırada, şüpheli Ö.Ş.'ye ateş eden O.Ş. ve Y.Ş. isimli şahıslar da silahlarıyla birlikte yakalanmıştır. Tahkikat çok yönlü olarak devam etmektedir."

PEKER HAKKINDA 'SUİKAST TİMİ' İDDİASI

Gazeteci Murat Ağırel, dün Halk TV yayınında Sedat Peker için uluslararası infaz timi hazırlığı olduğunu söylemiş ve şöyle devam etmişti:

"Kiminle konuşsak karşılaştığımız soru şu oluyor: Sedat Peker nasıl sustu? Madem başkasının tweeti ile yazabiliyor, kendi hesabından niye video paylaşmıyor? Ünsal Ban ile ilgili ben halen hazırlık yapıyorum. İddiaların daha farklı boyutlarını ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Ulaşabildiğimiz ulaşamadığımız evraklar oluyor. Bununla ilgili de ben Sedat Peker'in yakın çevresine ulaşmaya çalıştım kendisini şaşkına çeviren bilgileri Halk TV seyircileri ile paylaştı. Belli gruplara, uluslararası suç çetelerine hedef kişinin kellesinin alınması üzerine Sedat Peker'e bir suikast yapılması üzerine bir örgüt ile anlaşma yapılmış. Bununla ilgili Sedat Peker cephesi, uluslararası cinayet işleyebilen organizasyonlara açık bir davet olarak kabul edilen bir uygulama yapılmış derin menfezlerde... Sedat Peker'in suikastı için ya da kellesi için ortaya ödüller konulmuş. Sedat Peker 'Benim hakkımda suikast hazırlığının farkındayım, bekliyorum' demiş."