Suç örgütü lideri Sedat Peker’in sosyal medya hesaplarına erişim engeli getirildiği ancak ilgili platformların Türkiye’de temsilcilikleri olmasına rağmen kararın henüz uygulanmadığı iddia edildi.

Sedat Peker’in sosyal medya hesaplarına erişim engeli iddiası: "Uygulanamıyor"

Bilişim hakları uzmanı Yaman Akdeniz, suç örgütü liderliğinden hüküm giyen Sedat Peker'in YouTube kanalı ile Twitter ve Instagram hesaplarına erişim engeli getirildiğini duyurdu.

Gerekçenin 'milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması' olduğunu açıklayan Akdeniz, kararın henüz uygulanmaya konulmadığını kaydetti.

Akdeniz, söz konusu platformlar ‘https’ protokolü kullandığı için Türkiye’deki erişim sağlayıcılarının bu adresleri engelleyemediğini iddia etti.

Yaman Akdeniz'in konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar şöyle:

"Sedat Peker'in YouTube kanalı ve bazı videoları ile Twitter ve Instagram hesapları, millî güvenlik ve kamu düzeninin korunması gerekçesiyle erişime engellendi. İlgili platformların Türkiyede temsilcilikleri olmasına rağmen hakimlik kararı henüz uygulanmadı.

‘TÜRKİYE BU PLATFORMLARA SÖZ GEÇİREMİYOR’

Sorulmadan açıklayayım, engelleme kararı var fakat bu platformlar "https" protokolünü kullandığı için Türkiye'deki erişim sağlayıcıları bu adresleri engelleyemiyor. Karar ancak sosyal ağ sağlayıcıları tarafından uygulanabilir.

Türkiye'de Twitter, YouTube ve Instagram'ın artık yasal temsilcileri var. Bu yasal temsilcilikleri Türkiye talep etti ve geçen sene 5651 sayılı Kanun değişti. Sözde bu platformlar "dize geldi". Türkiye ise uygulamada bu platformlara söz geçiremiyor."