Katar merkezli haber kanalı Al jazeera internet sitesinde Sedat Peker videoları ile ilgili geniş bir dosya hazırladı. Haberde, Peker videolarına ülke çapındaki ilgi vurgulandı, "Videoların yarattığı yankı, halkın AKP'ye güvenmediğinin kanıtı" ifadeleri kullanıldı.

Sedat Peker videoları dış basında: "Hükümete duyulan güvensizliğin göstergesi"

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Suç örgütü lideri Sedat Peker'in videoları dış basında yankı uyandırmaya devam ediyor. Daha önce Guardian, Financial Times gibi gazetelerin ele aldığı videolarla ilgili olarak bu kez de Katar merkezli Al Jazeera kanalının haber sitesinde detaylı bir analiz yayımlandı. Haberde, videoların uyandırdığı yankının büyüklüğünün, hükümete yönelik güvensizlikten kaynaklandığı yorumu yapıldı.

SUÇLU OLDUĞU İÇİN GÜVENİLİR

Organize suç örgütü lideri Peker'in YouTube videolarındaki iddialara da detaylı olarak yer verilen haberde, videoların bugüne dek 60 milyon kişi tarafından izlendiği vurgulandı.

Haber için görüş veren Alman Dışişleri ve Güvenlik Enstitüsünden Galip Dalay, Peker'in kendisini de suçlamalara dahil etmesinden ötürü inandırıcılığının arttığını söyledi.

HÜKÜMETE GÜVENSİZLİĞİN YANSIMASI

Al Jazeera'daki habere görüş bildiren bir başka uzman olan, daha önce de Türk organize suçları ile ilgili kitap yazmış olan Ryan Gingeras da, AKP yandaşı medyaya ve devlet kuruluşlarına olan güvenin sıfıra indiği, bu yüzden de insanların bir suç örgütü liderinin sözüne iktidar partisinden daha çok güvendiği ifadelerini kullandı.

Haberde, "Videoların yarattığı yankı, halkın AKP'ye güvenmediğinin kanıtı" denildi.