Seferihisar'ın Akarca mevkiinde yapılması planlanan, bölge sakinleri ŞPO İzmir Şubesi tarafından yargıya taşınan Balıkçı Barınağı Projesi'nin imar planlarının yürütmesi durduruldu

Seferihisar Akarca’daki Balıkçı Barınağı Projesi'nin yürütmesi durduruldu

BİRGÜN EGE

İzmir’in Seferihisar ilçesi Akarca mevkiinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın onayı ile yapılması planlanan Balıkçı Barınağı Projesi için bölge halkı ve Şehir Plancıları Odası (ŞPO) İzmir Şubesi tarafından açılan iptal davası sonucunda, imar planları için İzmir 6. İdare Mahkemesi tarafından yürütmeyi durdurma kararı verildi.

Bölge, iki binden fazla yazlık kışlık konuta ev sahipliği yaparken, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın önemli fok yaşam alanları listesinde yer alıyor.

TMMOB ŞPO İzmir Şubesi tarafından yapılan açıklamada, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığının tarafından İzmir İli, Seferihisar İlçesi, Tepecik Mahallesi, Akarca Balıkçı Barınağı yapımına ilişkin 13 Nisan 2020 tarihinde onanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planının bilimsel ve teknik bir gerekçesinin olmadığı, turizm ve 2. konut(yazlık konut) amaçlı planlanan alanlar ile sahil kullanımı arasındaki ilişkiyi kesecek ve plan bütünlüğünü bozucu nitelikte olduğu gerekçeleriyle yürütmesinin durdurulması ve iptali talebiyle Şubemizce dava açıldı. Dava sonucunda, hazırlanan bilirkişi raporunda yer alan hususlar dikkate alınarak İzmir 6. İdare Mahkemesinin 2020/1153 Esas, 07 Haziran 2021 tarihli kararı ile söz konusu işlemin uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceğinden, 2577 Sayılı Kanunun 27. maddesi uyarınca yürütmesinin durdurulmasına karar verilmiştir” denildi.