Seferihisar’da çocuklar 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde, barışı çizdi. Çocukların çizdiği Barış resimleri daha sonra Gün Işığı Sanat Merkezi'nde sergilenecek.

Seferihisar'da çocuklar barışı çizdi

BİRGÜN EGE

Seferihisar Demokrasi Platformu tarafından 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde, “Çocuklarımız Barışı Resmediyor” sloganıyla etkinlik gerçekleştirildi. Çocukların çizdiği barış resimlerinin daha sonra Gün Işığı Sanat Merkezi'nde sergileneceği açıklandı.

Seferihisar Demokrasi Platformu tarafından yapılan açıklamada, “Tüm dünyada ve ülkemizde emek üzerindeki sömürünün her geçen gün arttığı, açlığın ve yoksulluğun yaygınlaştığı, düşünceyi ifade ve örgütlenme özgürlüğü önündeki engeller ve yasakların devam ettiği, bir taraftan ekonomik krizin bahane edilerek soframızdaki ekmeğimizin küçültüldüğü bir dönemi yaşıyoruz. Diğer taraftan halktan toplanan vergilerin, halkın ihtiyaçları için harcanması yerine, füzelere, bombalara ve savaş uçaklarına harcandığı, silahlanma ve savaşların devam ettiği bir zamanı yaşıyoruz. Bu savaş ikliminden en çok kadınlar, gençler, çocuklar ve yoksullar başta olmak üzere bütün insanlık ve tüm canlı yaşamıyla ekosistem zarar görüyor” denildi.

Açıklamada, şunlar dile getirildi: “Savaşa karşı her 1 Eylül’de alanlarda demokrasi, özgürlük, barış şarkılarını hep bir ağızdan söyleyeceğiz. Hiçbir zaman, hiçbir yerde katledilenin kimliğine, inancına, diline, milliyetine, derisinin rengine bakmayacak barbarlığa karşı duracak ve meydan okuyacağız. Dünyanın neresinde olursa olsun savaşı ve ölümü kutsamak yerine barışı, kardeşçe ve insanca yaşamı savunacağız.”