İzmir Şehir Hastanesi’nin yapımında çalışan inşaat işçileri, şantiyedeki barınma koşullarının her geçen gün kötüye gitmesinden şikâyetçi. İşçiler, “Sorunların bir an önce çözülmesini talep ediyoruz. İnsani şartlar altında çalışmak istiyoruz” dedi.

Şehir Hastanesi yapımında çalışan işçiler isyan etti: İnsani şartlar istiyoruz!

Aycan KARADAĞ

2014’te temeli atılan ve 30 ayda biteceği söylenen İzmir Şehir Hastanesi hâlâ tamamlanmadı. Gama-Türklerler tarafından İzmir Bayraklı ilçesinde yapımına devam edilen İzmir Şehir Hastanesi şantiyesinde çalışan binlerce işçinin yaşadıkları sorunlar ise katlanıyor.

Geçtiğimiz aylarda birçok işçi, şantiyede çıkan yemeklerden dolayı zehirlenmiş ve hastaneye kaldırılmıştı. İşçiler, şantiyedeki barınma koşullarının her geçen gün kötüye gitmesinden şikâyetçi. İşçiler, elektrik kesintisi nedeniyle koğuşlarda aydınlatma, ısıtma ve sıcak su sorunuyla karşı karşıya kaldıklarını belirterek yaşadıkları sorunları protesto etti.

BirGün’e konuşan bir işçi, "Burada binlerce işçi çalışıyor ve koşullarımız çok kötü. Yemekhaneler ve kaldığımız koğuşlar hem yetersiz hem de sağlıksız. Bunun yanında son dönemde elektrik kesintileri yaşanıyor. Belli saatten sonra ısınma sorunumuz oluyor. Bir de burada şebeke sorunu var. Kimseyle iletişim kuramıyoruz. Birçok işçi başka başka şehirlerden geliyor ama aileleriyle bile konuşamıyor" dedi.

'SORUNLARIMIZI ÇÖZMEK YERİNE OYALIYORLAR'

Bir diğer işçi de, "Isınma ve kötü koşullar sebebiyle birçok işçi arkadaşımız hasta. Sorunlarımızı çözmek yerine oyalıyorlar. Bizden bir hafta süre istediler ve şartların düzeltileceğini belirttiler. Bekliyoruz ama umudumuz yok. Bunun yanında bazı taşeron firmalar, maaşları geç yatırıyor. Zaten aldığımız paralar yetmiyorken bir de geç verilmesi kabul edilemez. Sorunların bir an önce çözülmesini talep ediyoruz. İnsani şartlar altında çalışmak istiyoruz. Sorunlar çözülmezse tepkilerimiz devam edecek" diye konuştu.

sehir-hastanesi-yapiminda-calisan-isciler-isyan-etti-insani-sartlar-istiyoruz-979438-1.

'İNSANCA BARINMA VE BESLENME HAKTIR'

Dev Yapı İnşaat ve Yol İşçileri Sendikası’nda yaptığı açıklamada şunları belirtti: "Şantiyede yemek ve barınma sorunları büyüyor. İzmir Şehir Hastanesi’nde koğuşlar yetersiz işçiler üst üste kalmaya zorlanıyor, yemekhane koşulları hijyenik değil, yemekler kalitesiz ve uzun kuyruklar oluşuyor. Aralarında üyelerimizin de olduğu işçiler sorunları defalarca dile getirmelerine rağmen çözüm olmayınca isyan etti. Şantiye yönetimi daha önce şikâyetlere çözüm geliştirmezken, ‘yönetim istifa’ sloganları ile yürüyen işçilerin karşısına ilk önce polis çıkarıp korkutmaya çalıştı. Tepkiler büyüyünce proje müdürü şantiye ye gelerek sorunun 1 hafta içinde çözüleceği sözü verdi. Sürecin takipçisiyiz İnsanca barınma ve beslenme koşullarının yaratılması için örgütlenecek mücadele edeceğiz. İnsanca barınma ve beslenme haktır. Hak verilmez alınır."