Başakşehir Şehir Hastanesi’nde yaklaşık dört aydır döner sermayeden kazandıkları ek ödemeleri alamayan sağlık emekçileri istifa noktasına geldi.

Şehir hastanesinde emekçiler mağdur

Yaren ÇOLAK

İstanbul’un Başakşehir ilçesinde bulunan Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde sağlık emekçileri döner sermayeden kazandıkları ek ödemelerini yaklaşık dört aydır alamadı. Mayıs ayında büyük reklamlar yapılarak açılan hastanede ‘yeterli bütçe olmadığı’ gerekçesiyle çok sayıda emekçi mağdur edildi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Bakırköy Şube Eşbaşkanı Hatip Şengül, hekimlerin yüzde 50’ye yakınının istifa etmeyi düşündüğünü söyledi.

GEREKÇE: HASTANE PARA KAZANMIYOR

Haziran ayından itibaren hiçbir çalışana döner sermaye ödemesinin yapılmadığına dikkat çeken sağlık emekçileri, “Başhekim ve yardımcılarıyla görüştüğümüzde bize hastanenin şu anda kendisini döndürecek kadar para kazanmadığını söylediler. Maliye Bakanlığı ile görüşmelerin sürdüğü ve oradan bir bütçe talep edileceği, ardından bu bütçenin bir kararnameyle çalışanlara dağıtılacağı ifade edildi. Eylül ayı içerisinde döner sermeyenin dağıtılacağı bildirildi; ancak hâlâ böyle bir durum söz konusu değil” dedi.

HEKİMLER İSTİFA ETMEYİ DÜŞÜNÜYOR

SES Bakırköy Şube Eşbaşkanı Hatip Şengül ise şunları kaydetti: “Geçtiğimiz günlerde aldığımız duyumlar doğrultusunda hastaneye gittik. Yaşadıkları sıkıntılar ile ilgili olarak arkadaşlarımızla görüşmek istedik; ancak güvenlik tarafından ablukaya alındık. Pandemi bahane edilerek bizim orada sendikal çalışma yapmamız engellendi. Ancak Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde ek ödemelerden görev tanımına kadar birçok sorun var. Biz hastane yönetiminden de görüşme talep ettik. Onlardan cevap bekliyoruz. Hâlâ geri dönüş alamadık. Hekimlerle yaptığımız görüşmelere göre, hekimlerin yüzde 50’ye yakını istifa etmeyi düşünüyor.”