Ankara Kızılay’da polis ekipleri 64 yaşındaki Hulusi Ateşonğun’u darp etti. Hulusi Ateşonğun, savcılığa suç duyurusunda bulunurken CHP Milletvekili Levent Gök, sorumluların yargılanmasını istedi.

Şehrin göbeğinde polis şiddeti

Hüseyin Şimşek

Ankara’nın Çankaya ilçesinde 8 Eylül’de Atatürk Bulvarı’nda kızının kullandığı araçta bulunan Ahmet Hulusi Ateşonğun, Akay Kavşağı çıkışında bir polis memuru tarafından durdurulduktan sonra darp edildi. Önlerine bir anda çıkarak kaza riski yaratan polis memuruna uyarıda bulunduğu için darp edildiği belirtilen 64 yaşındaki Ateşonğun’un, kolu kırıldı.

Ateşonğun, polis memuru hakkında suç duyurusunda bulunurken olay Meclis gündemine taşındı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusuna göre tepki gösteren Ateşonğun’un kolunu arkaya kıvıran polis memuru, daha sonra biber gazını da kullandı. Polis, yakın bir tarihte anjiyo geçiren ve KOAH hastası olan Ateşonğun’u darp etti. Olay esnasında baygınlık geçiren Ateşonğun hastaneye kaldırıldı. Hastanede yapılan tetkiklerde kolunda kırıklar oluştuğu tespit edilen Ahmet Hulusi Ateşonğun’un kızının olay yerinde çektiği fotoğrafların da polis memurları tarafından silindiği öne sürüldü.

MECLİS GÜNDEMİNDE

Ateşonğun’a yönelik şiddeti Meclis gündemine taşıyan CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, polis memurunun görevden alınıp alınmayacağını sordu. Ateşonğun’a yönelik şiddetin soruşturulması ve sorumluların yargı önüne çıkarılmasının bir zorunluluk olduğunu ifade eden Gök, önergesinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya şu soruları yöneltti: “Sözü geçen olayda Ahmet Hulusi Ateşonğun’un kolunda kırıklar oluşturacak boyutta şiddet uygulayan polis memuruna ilişkin soruşturma başlatılmış mıdır? Olay yerinde görüntü alan Ahmet Hulusi Ateşonğun’un kızı Ebru Ateşonğun’un çektiği fotoğraflar hangi mevzuata dayanılarak polis tarafından silinmiştir? Fotoğrafların çekildiği cep telefonuna zorla müdahale edilmesine ilişkin soruşturma başlatılacak mıdır?”