AFAD, Kastamonu'da 62, Sinop'ta 15, Bartın'da 1 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Son açıklamaya göre sel bölgesinde halen 34 kayıp vakası bulunuyor.

Sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 78'e yükseldi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Karadeniz'deki sel nedeniyle ölenlerin sayısına ilişkin bilgilendirme paylaştı.

AFAD yaptığı açıklamada, "Yaşanan sel nedeniyle 78 vatandaşımız (62 Kastamonu, 15 Sinop, 1 Bartın) hayatını kaybetmiştir. 2 vatandaşımız hastanelerde tedavi altındadır" dedi.

AFAD, dün saat 13:30’daki açıklamasında 71 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtirken kayıp sayısının 47 olduğunu bildirmişti. Daha sonraki açıklamalarında ise kayıp sayısına ilişkin yeni bir bildirimde bulunulmamıştı.

Bugün yapılan açıklamada ise Kastamonu'da 26, Sinop'ta 8 olmak üzere toplam kayıp ihbarı sayısının 34 olduğu belirtildi.

Açıklamada, "Vefat eden vatandaşlarımızdan 14'ünün kimlik belirleme çalışması devam etmektedir" bilgisi de verildi.

Öte yandan sel felaketi sonrası Bartın'ın Ulus ilçesinden 341, Kastamonu'dan 1480, Sinop'un Ayancık ilçesi ve mahallelerinden ise 560 afetzedenin tahliye edildiği açıklandı.

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde sel nedeniyle yıkılan ve zarar gören binalar ile çevredeki yapılarda arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları aralıksız sürdürülüyor.

BOZKURT’TA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

AFAD, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), polis ve jandarma teşkilatına bağlı arama kurtarma ekipleri ile belediyeler, ilçede sel felaketinin yaşandığı 11 Ağustos'ta, Ezine Çayı kenarında bulunan ve selden zarar gören Fatih Apartmanı'nın yıkımı için dün akşam başlattıkları çalışmalar da sona yaklaştı.

karadeniz-de-sel-felaketi-77-can-kaybi-40-in-uzerinde-kayip-911124-1.

Bu apartmanın yanındaki Yıldız Apartmanı sakinleri de eşyalarını tahliye etti.

İlçe merkezindeki çarşıda yürütülen çalışmalar kapsamında selde zarar gören iş yerleri temizleniyor.