Sinop Devrimci Dayanışma ve KESK şubeler platformu, sel felaketinin yaşandığı Sinop için ihtiyaç kampanyası başlattı. Kampanyayla birlikte su, ekmek, mum, aydınlatma cihazı gibi ihtiyaç malzemeleri selden etkilenen yurttaşlara ulaştırılıyor.

Sel felaketinin yaşandığı Ayancık için KESK Şubeler Platformu ve Sinop Devrimci Dayanışma'dan kampanya

HABER MERKEZİ

Sinop’un Ayancık ilçesinde bölge halkının evlerinde mahsur kaldığı, altyapı ve üstyapıda hasarların meydana geldiği sel felaketi sonrası, Sinop Devrimci Dayanışma ve KESK şubeler platformu kampanya başlattı.

Dayanışmayla temin edilen su, ekmek, mum, aydınlatma cihazı gibi ihtiyaç malzemeleri, sel felaketinden etkilenen yurttaşlara ulaştırılmak üzere Sinop Belediyesi’nden temin edilen araçlarla yola çıktı.

Sel felaketi nedeniyle çöken ve çökme tehlikesi olan yollara büyük araç giremediği için malzemeler küçük araçlarla dağıtılıyor.

Kentte önceki gün akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağış, sel ve heyelanlara neden olmuştu. Yenikonak köyünde tek katlı ev, Türkeli ilçesinde de beton şantiyesine ait tek katlı bina sel sularına kapılmıştı. Binaların çatılarına çıkanlar, ellerinde beyaz örtü sallayarak, kurtarılmayı beklemişti. Sel ve heyelan bölgelerinde mahsur kalanlar AFAD, UMKE, AKUT ve İDAK ekiplerince alınıp, güvenli bölgelere götürülmüştü.

sel-felaketinin-yasandigi-ayancik-icin-kesk-subeler-platformu-ve-sinop-devrimci-dayanisma-dan-kampanya-909380-1.

sel-felaketinin-yasandigi-ayancik-icin-kesk-subeler-platformu-ve-sinop-devrimci-dayanisma-dan-kampanya-909445-1.

sel-felaketinin-yasandigi-ayancik-icin-kesk-subeler-platformu-ve-sinop-devrimci-dayanisma-dan-kampanya-909447-1.

sel-felaketinin-yasandigi-ayancik-icin-kesk-subeler-platformu-ve-sinop-devrimci-dayanisma-dan-kampanya-909446-1.