Kastamonu’nun sel felaketinden en çok etkilenen ilçesi Bozkurt’un kaymakamı değiştirildi. İlçede kaymakamlık görevini Murat Atıcı yürütecek.

Sel felaketinin yaşandığı Bozkurt'a yeni kaymakam

Kastamonu’nun sel felaketinden en çok etkilenen ilçesi Bozkurt’un kaymakamı değiştirildi. İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Bozkurt Kaymakamı Okan Yenidünya ile Giresun’un Dereli Kaymakamı Murat Atıcı’nın, görev yerlerini becayişle değiştirdiklerini açıkladı.

İnce, Yenidünya ile Atıcı arasında becayiş uygulaması yapıldığını ve karşılıklı olarak görev yerlerinin değiştirildiğini duyurdu.

Muhterem İnce’nin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre; Bozkurt Kaymakamı Yenidünya ile Dereli Kaymakamı Atıcı’nın görev yerleri değiştirildi. İnce, değişikliğin gerekçesini, “Yapısal hasarlı afetlerde, bu konularda tecrübesi olan kaymakamlar görevlendirilir” diyerek açıkladı.

sel-felaketinin-yasandigi-bozkurt-a-yeni-kaymakam-911255-1.
Okan Yenidünya

Batı Karadeniz bölgesinde 11 Ağustos’ta etkili olan yağış can ve mal kayıplarının yaşandığı sel felaketine neden oldu. 62 kişinin yaşamını yitirdiği Kastamonu'da en çok etkilenen bölge de Bozkurt'tu.

MURAT ATICI KİMDİR?

1985 yılında Elazığ'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Elazığ'da 2003 yılında tamamladı. 2003-2005 yıllarında Fırat Üniversitesi Elektrik-Elektronik mühendisliği okudu.2005 yılında bu bölümü bırakarak; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme bölümünü kazanıp, 2009 yılında bu bölümden mezun oldu. 2012 yılında SGK İstanbul İl Müdürlüğünde Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcısı olarak görev yaptı.

İçişleri Bakanlığının 2013 yılında yaptığı Kaymakamlık sınavını kazanarak Mülki İdare Amirliği mesleğine intisap etmiştir. Elazığ Valiliğinde Valilik Stajını, Kırklareli İli Babaeski ve Pehlivanköy İlçeleri ile Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğünde mülkiye müfettişi refakatinde teftiş stajını, Malatya İli Yeşilyurt ilçesinde ve Ankara İli Haymana ilçelerinde refiklik stajını tamamladı. Elazığ İli Palu, Karakoçan ve Sivrice İlçeleri, Malatya İli Yeşilyurt İlçesi ile Aydın İli Karacasu İlçesinde vekalet görevlerinde bulundu.

İçişleri Bakanlığı 102. Dönem Kaymakamlık Kursunu “Üstün Başarılı” olarak tamamlayan Kaymakam, 2 Ocak 2016 yılında çıkan Kaymakam Kararnamesi ile Balıkesir'in Kepsut İlçesine atandı. Erzincan Kemaliye Kaymakamı iken 26 Ağustos 2020 tarihinde bakanlık Onayı ile Dereli ilçesine atanmıştı.