Selahattin Demirtaş, "Kobane soruşturması" kapsamında dosya savcısı Yüksel Kocaman ile yargı önünde hesaplaşacağı ifadeleri nedeniyle yargılandığı davada 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Selahattin Demirtaş’a iki yıl altı ay hapis cezası

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Eski Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman'a yönelik sözleri gerekçesiyle 'terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek' suçundan yargılandığı davada 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İHA'nın aktardığına göre, Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu olarak kaldığı Edirne F Tipi Cezaevi’nden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılan Demirtaş, mütalaaya karşı yönelik yaptığı savunmasında, “2019 yılında ben ve Figen Yüksekdağ sıfır delille tutuklandık. Hakkımızdaki sanık beyanları bile dosyaya 5-6 ay sonra gönderildi, sadece suç ithamında bulunmuşum. Ben bu olanlara karşı ‘Adalet önünde bunun hesabını soracağım’ dedim. Bugün mahkemenizde bana beraat kararı verilmesini bekliyorum herhangi bir suç unsuru yok” ifadelerine yer verdi.

Demirtaş, yargılandığı davada 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

NE OLMUŞTU?

Selahattin Demirtaş, yargılandığı Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 1 Temmuz 2020 tarihinde ikinci kez tutuklandığı “Kobane soruşturması” kapsamında dosya savcısı Yüksel Kocaman ile yargı önünde hesaplaşacağını söyledi. Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman’ın şikayeti üzerine Demirtaş hakkında “tehdit” suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar, “terörle mücadele görev alanları hedef gösterme” suçundan ise 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlemişti.