Demirtaş Savunma Grubu, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın anne ve babasının rahatsızlığı sebebiyle dün gece Diyarbakır'a getirildiğini açıkladı. Açıklamada "Sayın Demirtaş, babasını kısa bir ziyaret sonrasında tekrar Edirne Cezaevi'ne götürülmüştür" ifadelerine yer verildi.

Selahattin Demirtaş Diyarbakır'a getirildi

Demirtaş Savunma Grubu, Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın rahatsızlığı sebebiyle dün gece Diyarbakır'a getirildiğini açıkladı.

Açıklamada Demirtaş'ın anne ve babasının Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındığı bildirilirken "Yakınlarının hayati tehlike taşıyan hastalıkları nedeniyle müvekkilimiz Sayın Demirtaş, yasaların kendisine verdiği hak çerçevesinde alınan izinle, 12 Kasım gecesi Edirne Cezaevinden Diyarbakır'a götürülmüş, babasını kısa bir ziyaret sonrasında tekrar Edirne Cezaevi'ne götürülmüştür" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Müvekkilimiz Sayın Selahattin Demirtaş'ın anne ve babası, peş peşe geçirdikleri ani rahatsızlıklar nedeniyle Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınmışlardır.

Sayın Demirtaş'ın annesi Saideye Hanım, yoğun bakımdaki tedavisinin ardından taburcu edilmiş; babası Tahir Bey ise halen kardiyoloji yoğun bakım servisinde tedavi altındadır.

Yakınlarının hayati tehlike taşıyan hastalıkları nedeniyle müvekkilimiz Sayın Demirtaş, yasaların kendisine verdiği hak çerçevesinde alınan izinle, 12 Kasım gecesi Edirne Cezaevinden Diyarbakır'a götürülmüş, babasını kısa bir ziyaret sonrasında tekrar Edirne Cezaevi'ne götürülmüştür.

Emeği geçenlere, tüm sağlık ekibine müvekkilimizin ve ailesinin teşekkürlerini iletiyor, kamuoyunun bilgisine saygı ile sunuyoruz"

HDP, Demirtaş'a geçmiş olsun dileklerini ileten bir mesaj yayınladı.

Mesajda, "Önceki dönem Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş, rahatsızlanan anne ve babasını görmesi için dün akşam Diyarbakır’a getirilmiş ve kendileriyle hastanede görüşmüştür. Demirtaş ve ailemize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, kısa zamanda sağlıklarına kavuşmalarını diliyoruz" ifadelerine yer verildi.