Geçtiğimiz hafta cezaevinde bilinci kapanan ve bir hafta hastaneye götürülmeyen eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, hastaneye kaldırıldı

Selahattin Demirtaş yeniden hastaneye kaldırıldı

Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, göğsünde sancı ve nefes darlığı iddiasıyla bir hafta aradan sonra yeniden Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi.

Demirtaş’ın bugün akşam saat 18.00 sıralarında cezaevinden hastaneye sevki sırasında jandarma ekipleri adeta etten duvar örerken, ring aracıyla mahkum girişi de tamamen kapatıldı.

Hastanede yapılan gerekli tetkiklerin ardından Demirtaş'ın, saat 19.20'de tekrar cezaevine götürüldüğü belirtildi.

HDP'den Demirtaş açıklaması: Yarım kalan tetkiki yapıldı, durumu iyi

Halkların Demokratik Partisi, Selahattin Demirtaş'ın hastaneye kaldırılmasına ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Demirtaş’ın bugün 17:30’da gastroenteroloji bölümünde, daha önce verilen randevu planlaması sonucu yarım kalan tetkiki yapılmış, 19:30’da cezaevine dönmüştür. Saat 20-22 arası avukatları ile görüşmüştür, genel durumu iyidir, yapılan haberler doğru değildir".

***

NE OLMUŞTU?

Selahattin Demirtaş’ın kardeşi ve avukatı Aygül Demirtaş, 2 Aralık tarihinde Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan ağabeyinin 26 Kasım’da bilincinin kapandığını ve yedi gündür hastaneye sevk edilmediğini duyurmuştu. Kardeşi ve avukatı Aygül Demirtaş yaptığı açıklamada, Demirtaş’a ilk müdahaleyi hücre arkadaşı Abdullah Zeydan’ın yaptığı belirtilirken, cezaevi doktorunun Demirtaş’ın kardiyoloji, nöroloji ve gastroenteroloji olmak üzere üç ayrı bölüme sevk edilmesini istediği, aradan geçen 7 güne rağmen hastaneye sevk edilmediği ifade edilmişti.

İHA