Selçuk Mızraklı, yaşamını yitiren İbrahim Gökçek’in mezarına yönelik linç girişimleriyle ilgili bir mesaj gönderdi. Mızraklı, “Gökçek'in şahsında yaşanılan insan olma vasfının inanç değerlerinin dip yaptığı yeni bir duruma işaret ediyor” dedi

Selçuk Mızraklı’dan İbrahim Gökçek mesajı

Yerine kayyum atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Selçuk Mızraklı, hayatını kaybeden Grum Yorum üyesi İbrahim Gökçek için, tutuklu bulunduğu Kayseri Cezaevi’nden mesaj gönderdi.

Mezopotamya Ajansı'nın aktardığına göre, Mızraklı, avukatları aracılığıyla gönderdiği mesajında, “Çanakkale’de koyun koyuna gömülü olduğumuz gerçeğini unutup, Aysel Tuğluk'un annesine Ankara’da bir mezar yeri vermeyen anlayış, insanlık değerleri ve ortak hafızamızı tüketmişti. Şimdi de İbrahim Gökçek'in şahsında yaşanılan insan olma vasfının inanç değerlerinin dip yaptığı yeni bir duruma işaret ediyor. Önce insan olalım" dedi.

Mızraklı, iktidarın politikalarına dair ise, “Zalimlerin zulmünün sınırını ezilenlerin sabrı belirliyor. Ya sabır demeyi bırakıp, zulme karşı cesaretle çıkma zamanıdır” çağrısında bulundu.

Mızraklı, koronavirüs salgınına dair de tüketim çılgınlığı yerine “israf etmeme” temelli yaklaşılması gerektiğini söyledi.

NE OLMUŞTU?

Grup Yorum’un 7 üyesi, 2016’da İdil Kültür Merkezi’ne düzenlenen bir polis operasyonu sırasında ‘polise mukavemet ve hakaret etmek’ ve ‘terör örgütü üyesi olmak’ iddiasıyla tutuklanmıştı.

Grubun 5 üyesi cezaevinden yaptıkları açıklamayla açlık grevine başladıklarını duyurmuştu. Helin Bölek ile İbrahim Gökçek açlık grevlerini ölüm orucuna çevirerek devam ettirmeye başlamıştı.

Gökçek, 24 Şubat 2020 tarihinde Adli Tıp Kurumu’nun verdiği “Cezaevinde kalamaz” raporu üzerine cezaevinden tahliye olmuştu.

İbrahim Gökçek ve Helin Bölek’in talepleri şu şekildeydi:

>Grup üyelerine yönelik davaların düşürülmesi.

>Faaliyetlerini yürüttükleri İdil Kültür Merkezi’ne yönelik baskınların son bulması.

>İçişleri Bakanlığı’nın haklarında çıkardığı yakalama kararlarını kaldırması.

>Konser yasaklarının son bulması.

Gökçek’in mezarına linç girişimi

Konser yasağının kalkması ve tutuklu üyelerinin serbest bırakılması talebiyle 323 gün ölüm orucunda bulunan İbrahim Gökçek, eylemini sonlandırmasından kısa bir süre sonra, yaşamını yitirmişti.

İbrahim Gökçek’in cenazesi, Kayseri Ülkü Ocakları tarafından saldırıya uğramış, yol kesen ülkücüler cenazenin Kayseri’ye defnedilmesi durumunda cenazeyi yakmakla tehdit etmişlerdi. Ülkücü gruba gelen tepkilerin ardından Kayseri Ülkü Ocakları Başkanı, MHP tarafından görevden alındı ve tüm ülkü ocakları bir süreliğine kapatılmıştı.

Gökçek’in defnedilmesinin ardından, Kayseri Talas’ta bulunan mezarına saldıran bir grup ise, “Polis giderse çıkartıp yakacağız” tehdidinde bulunmuştu.