Selçuk Mızraklı 'örgüt üyeliği' iddiasıyla tutuklandı

İçişleri Bakanlığı kararıyla görevinden uzaklaştırılan ve dün evine düzenlenen baskın sonucu gözaltına alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı, Diyarbakır Adliyesi'ne çıkarıldı.

Yoğun güvenlik önlemleri altında jandarma tarafından adliyeye getirilen Mızraklı, "örgüt üyesi olmak" ve "örgüt propagandası yapmak" iddialarıyla sorgulandı.

Savcılık sorgusunun ardından Mızraklı tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Yerine kayyum atanan Mızraklı "örgüt üyeliği" iddiasıyla tutuklandı.

SORGU TUTANAĞI AVUKATLARA GÖSTERİLMİYOR

Selçuk Mızraklı’nın avukatları ise, “Belediye başkanlığıyla ilgili olarak bir şey sorulmamış. Bir itirafçının uyduruk beyanına dayanılarak, savcılık tarafından tutuklamaya sevk edilmiş gibi görünüyor. Yine suç icat etmeye çalışıyorlar. Hâkim tarafından sorgulanmasını bekliyoruz. Kısıtlama var, sorgu tutanağını göremiyoruz” dedi.

Mızraklı, İçişleri Bakanlığı tarafından 19 Ağustos'ta Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Başkanı Ahmet Türk ve Van Büyükşehir Belediyesi Başkanı Bedia Özgökçe Ertan ile birlikte görevden alınmıştı.

BİSMİL BELEDİYESİ EŞ BAŞKANI SERBEST BIRAKILDI

selcuk-mizrakli-orgut-uyeligi-iddiasiyla-tutuklandi-640130-1.

Diyarbakır Bismil Belediyesi Eş Başkanı Orhan Ayaz adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Diyarbakır Bismil Belediye Eşbaşkanları Orhan Ayaz ve Gülşen Özer belediyeye yapılan operasyonda gözaltına alınmıştı. Sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltına alınan Ayaz ifadesi alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.