Yerine kayyum atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı'nın tutukluluk halinin devamına karar karar verildi

Selçuk Mızraklı tahliye edilmedi

Haber Merkezi

Yerine kayyum atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı hakkında açılan davanın 2’nci duruşmasında tahliye çıkmadı. Mızraklı, siyasi saikle açılan davanın duruşmasına bir daha SEGBİS ile katılmayacağını belirtirken, avukatları mahkeme heyetine “Bu suça ortak olmayın” çağrısı yaptı.

Savcının tutukluluk talebine karşı Selçuk Mızraklı ise, şunları söyledi: “Soruşturmanın başından bu yana baktığımda, önceden verilmiş bir kararla karşı karşıya olduğumu anladım. Duruşmaya SEGBİS’le katılmam hukuka aykırıdır. Bir daha SEGBİS’le katılmayacağımı belirterek, tutukluluk halime dair son sözlerimi söylüyorum. Van ve Elazığ’da yaşanan afetler karşısında yüreğimiz buz tuttu. Yaşamını yitirenlerin ailesine başsağlığı diliyorum. Geçen mahkemede davanın siyasi saiklerle açıldığı iddiam, bu duruşmada doğrulandı.”

Mahkeme, verilen aranın ardından, Mızraklı’nın tutukluluk halinin devamına karar karar verdi. Duruşma 9 Mart’a ertelendi.