Gelecek Partisi Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nin eski rektörü Ünsal Ban'ın 'kullanılamaz halde' denilen THK uçaklarını özel işleri için kullandığını, bu uçaklarla yemeğe ve tatile gittiğini iddia etti. Özdağ, "Devletin malını adeta deniz olarak kabul etmişler ve 'denizin de sahibi biziz, millet değildir' demişler" ifadelerini kullandı.

Selçuk Özdağ: Ünsal Ban, 'kullanılamaz halde' denilen THK uçaklarını özel işleri için kullandı

Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Halk TV'de "Özlem Akarsu Çelik ile Ankara'dan" programında, suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddialarında adı geçen ve daha sonra tutuklanan Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nin eski rektörü Ünsal Ban'ın 'kullanılamaz halde' denilen Türk Hava Kurumu (THK) uçaklarını özel işleri için kullandığını öne sürdü.

Ban'ın bu uçaklarla yemeğe ve tatile gittiğini söyleyen Özdağ, Yükseköğretim Kurumu'na (YÖK) seslenerek "Ünsal Ban döneminde YÖK Denetleme Kurulu Başkanlığınca her yıl Türk Hava Kurumu Üniversitesi denetlendi. Bu denetlemelerin raporlarını kamuoyu ile paylaşır mısınız? Paylaşmazsanız Bilgi Edinme Yasası çerçevesinde isteyeceğim sizden. Cumhurbaşkanlığına, birinci yardımcıya, YÖK Başkanlığına ve Milli Eğitim Bakanlığı’na ve YÖK’e yazacağım. Burada neler oldu? Kimlere diplomalar verildi? Ünsal Ban Türk Hava Kurumu'nun uçakları ile kaç defa Ankara’yı terk etti, nerelere gitti, kaç defa gitti? Yurt dışına kaç defa çıktı THK uçakları ile?” diye sordu.

Özdağ, “Eski rektör, yangın söndürmek için kullanılamaz halde denilen THK uçaklarını özel işleri için mi kullanmış?” sorusuna şu yanıtı verdi:

"Tabii… Yurt dışı, yurt içi, özel işleri için kullanmıştır. Oraya giden insanları, falan yere gidelim, orada yemek yiyelim diyerek eşini, dostunu ahbabını götürmüştür. Devletin malını adeta deniz olarak kabul etmişler ve denizin de sahibi biziz, millet değildir benim demişler. YÖK Denetleme Kurulu, bu şahıs beş yıl bu üniversitede rektörlük yaptı. Buradan diyorum ki, Ünsal Ban mal varlığını açıkla"

NE OLMUŞTU?

Suç örgütü lideri Sedat Peker, Deli Çavuş isimli twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda, AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu, TOBB üyesi Salih Orakçı ve Marka Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mine Tozlu Sineren’in adının karıştığı rüşvet iddialarında bulunmuştu.

Peker’in iddiasına göre Sineren’den borsada bir işlemi gerçekleştirmek için rüşvet istendi ve ismi geçen diğer kişiler de bu rüşvet ağının içinde yer aldı.

Ayrıca AKP’li Taşkesenlioğlu’nun eski Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Rektörü ve AKP milletvekili aday adayı olan eşi Ünsal Ban’dan boşanma davası açtığı ve 70 milyon lira maddi ve manevi tazminat istediği ortaya çıkmıştı. Sedat Peker önceki gün yaptığı paylaşımlarda da Taşkesenlioğlu'nun yer aldığı ve Ünsal Ban'ın çektiğini belirttiği bir videoyu paylaşmıştı.

Peker, "Ünsal Ban’la ben telefonla birkaç kez görüştüm. O da öldürüleceğini düşünüyor. Hatta eşi olan AK Parti'nin Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu'nun evde otururlarken kendisine bıçakla saldırarak kısmen yaraladığı olaydan sonraki gizlice çekmiş olduğu görüntüleri bana yolladı" ifadelerine yer vermişti.

Videonun paylaşılmasının ardından Ban, Peker'in iddialarını kabul etmiş ancak videoyu kendisinin göndermediğini belirtmişti. Bu gelişmeler sonrası Ünsal Ban gözaltına alınmıştı.

Ban hakkında, boşanma aşamasındaki eşine ait kişisel verileri organize suç örgütü lideri ile paylaşma, tehdit ve şantaj suçlamaları bulunuyor.

Tutuklamaya yönelik çıkartılan karar sonrası gözaltına alınan ve nöbetçi asliye ceza mahkemesine çıkarılan Ban, 3 Eylül tarihinde tutuklanmıştı.