Selçuk sonunda “İnan”dı

Galatasaray, Beşiktaş’ın mağlubiyeti ile önemi daha da artan Konyaspor deplasmanında Gomis’in 2 golü ile güldü.

İlk yarım saate bakıldığında Igor Tudor’un takımının, ligin başından beri hücum hattında yaratıcılık anlamında en sıkıntılı olduğu bölüme şahit olduğumuzu söyleyebiliriz. Rodrigues ve Feghouli, Gomis’i bir türlü planlandığı gibi destekleyemediler. Belhanda sahada bir hayalet gibi dolaşıyordu (gerçi bu profilini 90 dakikaya yaydığını da rahatça söyleyebiliriz) ve iki bek oyuncusu geçtiğimiz haftalardaki desteği vermekten oldukça uzaktı. Bunda Mariano’nun, Fernando’nun onu kaçıracak paslarına koşu yapacak alanları bulamamasının da etkisi vardı elbet. Konyaspor aslında Galatasaray’ı bozmak için ön alanda çok fazla baskı yapmadı, ancak 105 metrelik alanın 30. ve 70. metreler arasında çok kalabalık durdular ve bu kompakt yapının içinden bir türlü çıkamadı sarı-kırmızılılar. Konyaspor bu planı ancak çok fazla hücum organizasyonu yapmadan sürdürebilirdi ki nitekim söz konusu yarım saat futbol kalitesi açısından oldukça kısır bir karşılaşmaya sahne oldu. Bu noktada Tudor’un Linnes-Latovlevici tercihi hakkında da bir şeyler söylemem gerekiyor. Defansif anlamda bu iki oyuncunun arasında çok büyük fark göremiyorum, ama Linnes’in Romen oyuncuya oranla bir avantajı var: Macerayı daha çok seviyor ve topu kale çizgisinin 5-10 metre gerisinden ortalamak yerine, son çizgiyi topla veya topsu koşu ile zorluyor. Ben Norveçlinin formayı daha çok hak ettiğini düşünüyorum.

Rodrigues-Selçuk ve ardından gelen diziliş değişikliği maçın profilini de bir anda değiştirdi. Selçuk İnan, Finlandiya maçındaki performansını devam ettirdi ve harika bir ikinci yarı oynadı ve hatta bir ara 2 kişiyi ardı ardına çalımlayacak kadar kendi taraftarını şaşırtan hareketler yaptı. 2012-13 sezonunun sonunda Sivasspor karşısında attığı golden beri sergilediği en iyi bireysel performans diyebiliriz. Onun bu performansının bir başka etkisi Fernando’nun maçın sonunda diri kalması ve kendini çok zorlamaya gerek duymamasıydı. Eğer Selçuk bu performansını devam ettirirse Tudor, takımın içinden ciddi bir ilave performans alacak demektir.

Kapanışı Gomis ile yapmak lazım. Penaltı öncesi taç çizgisinde rakibinden topu sökmesine hiç şaşırmadık, ama Ali Turan’ın sağından atıp solundan geçerek ekarte etmesi Fransız oyuncunun daha çok sürprizle dolu olduğunu bize müjdeliyor.