Müzisyen Selen Gülün’ün sekizinci kişisel albümü olan, Türkiye’den dokuz müzisyenin yer aldığı 'Blue Band' albümü dinleyicilerle buluştu. Albüm, dijital platformlardan dinlenebiliyor.

Selen Gülün'ün caz orkestrası albümü 'Blue Band' dinleyicilerle buluştu

Müzisyen Selen Gülün’ün sekizinci kişisel albümü olan Blue Band, Gülün’ün kendisine ait bağımsız plak şirketi iKi Muzik’ten 18 Kasım’da yayımlandı.

Albümü Sinan Sakızlı ve Ceylan Akçar kaydetti. Mixlerini Emre Malikler, Mastering’ini Jordi Vidal Franch yaptı. Kapak resmini bu proje için Özgür Rakıcıyan çizdi. Kapak tasarımı Berk Çakmakçı’ya ait.

Blue Band, içinde Türkiye’den dokuz müzisyenin yer aldığı caz orkestrası ile aynı adı taşıyor.

Gülün’ün 25 yıl içinde jazz combo orkestrası için bestelediği müziklerden bir seçki olan Blue Band, 14-15 Mayıs tarihlerinde Hayyam Stüdyoları’nda canlı çalıp kaydetti.

selen-gulun-un-caz-orkestrasi-albumu-blue-band-dinleyicilerle-bulustu-1091501-1.

Albümde yer alan müzisyenler şöyle:

Barış Doğukan Yazıcı, Trompet, Büğülü. Halil İbrahim Işık, Trompet Bulut Gülen, Trombon Serhan Erkol, Alto Sax, Soprano Sax Engin Recepoğulları, Tenor Sax Barış Ertürk, Bariton Sax, Bas Klarinet.

Selen Gülün-Piyano

Ozan Musluoğlu-Kontrbas

Alper Yılmaz-Elektrik Bas

Berke Özgümüş-Davul

SELEN GÜLÜN HAKKINDA

Besteci, piyanist, şarkı yazarı, vokalist ve eğitimci Selen Gülün, müzik yaşamına yedi yaşında İstanbul Belediye Konservatuarı’nda başladı. 1992 senesinde İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümü’nü bitirdikten sonra aynı yıl Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı’na girerek Piyano ve Bestecilik çalışmalarına başladı. 1996’da aldığı burs ile Berklee College of Music’te Caz Kompozisyon bölümünde okumak üzere Boston-ABD’ye gitti.

1998’de özel başarı derecesi ve ödülü ile mezun oldu. İTÜ MİAM’da çağdaş müzik besteciliği yüksek lisans eğitimini 2003’te tamamladı. 1998-2016 yılları arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak Piyano Performans, Müzik Teorisi ve Bestecilik dersleri verdi. Performansları ve besteleri Charles Mingus Composition Award 1998 ve British Council Visiting Arts, Creative Collaboration in Music 2003 gibi önemli ödüllere layık görüldü.

Bestecilik yanında sahne performanslarını kurmuş olduğu çeşitli caz ve modern müzik grupları ile yurt içinde ve dışında sürdürmektedir.

Yayınlanmış yedi albümü ve beş single çalışması vardır: Just About Jazz Live (recjazz, 2005), Selen Gülün Trio Sürprizler (recjazz, 2006), Selen Gülün – SOLO (CDBaby 2017), Answers (pozitif, 2010), Başka (linrecords, 2013), Kadınlar Matinesi (AK Müzik, 2017) ve Many Faces (iKi Muzik, 2019), Sea by Sea (2019), Yollar (2020), Yavaş (2020), Daha Yavaş (2020) ve TRE (2021).

İtalyan Müzikolog Patricia Adkins Chiti ile birlikte hazırladığı, Türkiye’den kadın bestecilerin izini süren kitap ‘’Türkiye’de Kadın ve Müzik’’ İstanbul Bilgi Üniversitesi yayınları tarafından 2019’da yayınlanmıştır.