Selvi: AKP'de ilginç bir şey oluyor

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, yerel seçimlere dair son kulisleri paylaştı. Selvi, AKP'nin sürpriz isimlere adaylık teklif ettiğini ifade etti.

"AK Parti’de ilginç bir şey oluyor. Aday olmayan ya da AK Parti’de siyaset yapmamış isimlerden kazanma şansı olanlara teklif götürülüyor" diyen Selvi, "Bir parti yöneticisi, 'Bilinen isimler dışında dışarıdan çok sürpriz isimler var. Açıklandığı zaman ‘Tamam, bu çok doğru bir isim’ denilecek kişilerle görüşüyoruz. Kamuoyu bizi beklesin' dedi. Sürprizler ne acaba? Şimdi bunu duyan bir gazeteci uyuyabilir mi?" ifadelerini kullandı.

Selvi, CHP ile İyi Parti arasında devam eden ittifak görüşmelerine Saadet Partisi'nin de katılacağını belirtirken, "İki parti de kamuoyu araştırması yapıyor. Araştırma tamamlanınca iki parti kendi durumunu daha iyi görecek. Ardından Akşener ile Kılıçdaroğlu yeniden bir araya gelecekler. Ama Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu da ziyaret edecek. CHP Lideri’nin hedefi, yerel seçimlerde 16 Nisan’daki 'muhalefet bloku'nu bir araya getirmek" dedi.

Yazının tamamı