Selvi'den kulis bilgi: Yeni partiler ne zaman kurulacak, Erdoğan’ın hamlesi ne olacak?


AKP'ye yakınlığıyla bilinen Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, AKP'den kesin ihracı istenen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Selçuk Özdağ, Ayhan Sefer Üstün ve Abdullah Başçı’ya tebligatların ulaştığını ve bu dört isim dün (10 Eylül) bir araya gelerek bir değerlendirme yaptıklarını yazdı.

Selvi ayrıca Davutoğlu ve ekibinin bütün enerjilerini yeni partiye verip Ali Babacan’dan önce tabelayı asmayı hedeflediklerini belirtti.

Selvi, "Yeni partiler ne zaman kurulacak, Erdoğan’ın hamlesi ne olacak?" başlığıyla bugün yayımlanan yazısında ihraç tebligatlarının ulaşmasının ardından Davutoğlu ve ekibinin birkaç seçenek üzerinde durduğunu belirterek "'Hem yazılı hem sözlü savunma yapalım', 'Manifesto ya da dörtlü takrir gibi bir metin hazırlayalım', 'Davutoğlu bir basın toplantısı düzenleyerek kamuoyuna açıklama yapsın' görüşleri arasından bugün birini tercih edecekler." ifadelerini kullandı.

İhraç talebiyle disipline sevk kararının alınmasına neden olan açıklamaların, basın yoluyla yapıldığı için AKP tüzüğünün 119. maddesine göre 1 hafta içinde savunmaların yapılıp kararın açıklanması gerektiğine dikkat çeken Selvi "Ancak görünen o ki Davutoğlu ve arkadaşlarının ihraç süreci 1 hafta kalmadan tamamlanacak" dedi.

Selvi bu durumda Davutoğlu ve arkadaşlarının ne yapacağına dair şunları yazdı:

"Bütün enerjilerini yeni partiye verip Ali Babacan’dan önce tabelayı asmayı hedefliyorlar. Ali Babacan, 2020’ye kalmadan parti kuracaklarını deklare etti. Abdullah Gül-Ali Babacan partisinin aralık ayında, Davutoğlu’nun partisinin ise kasım ayında kurulacağı söyleniyor."

ERDOĞAN’IN HAMLESİ NE OLACAK?

Selvi AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ne yapacağına ilişkin ise şu ifadeleri kullandı:

"Ama asıl önemli olan, Erdoğan ne yapacak?

Şimdiye kadar girdiği tüm seçimleri kazanıp 17 yıldır iktidarda olan bir Erdoğan’dan söz ediyoruz. Yapacağı hamlelerle siyasetin yönünü değiştirme gücünü elinde bulunduruyor. Tabanda AK Parti’ye yönelik eleştiriler olsa da Erdoğan ayrı tutuluyor. Erdoğan’ın parti yönetiminde ve kabinede yapacağı değişiklikler ile rotayı tekrar AK Parti’yi AK Parti yapan değerlere çevirmesi bir anda her şeyi değiştirebilir.

Çünkü AK Parti tabanında “Reis’le bu iş olmuyor” denilmiyor, “Reis bu işi düzeltsin” diye bekleniyor."

Yazının devamı için tıklayın.