AKP yandaşı Abdülkadir Selvi, Erdoğan’ın kendine yaptığı dev zammı savundu. Zammı konuşmanın abes ve ‘algı operasyonu’ olduğunu savunan Selvi, yurttaşın aç olduğunu vurgulayan Kemal Kılıçdaroğlu’nu da hedef aldı.

Selvi’ye göre; Erdoğan’ın maaş zammını konuşmak abes ve algı operasyonu

AKP’ye yakınlığı ile bilinen Hürriyet gazetesinin yandaş yazarlarından Abdülkadir Selvi, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendine yaptığı yüzde 40,4 oranındaki zammı savunurken; Erdoğan’ın bu maaş bazında ‘vergi ödediğini’ söyledi. Selvi, “Bu oran kalan 6 aya bölününce öngörülen aylık ise brüt 141 bin 453 TL’ye çıkıyor. Erdoğan, yüzde 40 civarında gelir vergisi ödeyecek” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın kendine yaptığı dev zammı konuşmanın abes olduğunu ve bu konuda ‘algı operasyonu’ yapıldığını savunan Selvi, “Vatandaşlarımızın hayat pahalılığından bunaldığı, yüksek enflasyon nedeniyle maaşlarının hızla eridiği bir dönemde Cumhurbaşkanı’nın ve milletvekillerinin maaşını tartışmak ne kadar abes geliyor” dedi.

'MİLLET AÇ DİYEN' KILIÇDAROĞLU…

Erdoğan’ın sunduğu ek bütçe ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da maaşına zam yapıldığını söyleyen Selvi, “Cumhurbaşkanı’nın maaşını gündeme getiren ve kürsüye her çıktığında millet aç aç diyen Kılıçdaroğlu ne kadar maaş alıyor?” sözlerini sarf etti.

Erdoğan’ın sunduğu ek bütçe ile eski milletvekillerine, eski cumhurbaşkanları ailelerine ödenen ücretlere de zam getirildiğini belirten Selvi, bu gruba yapılan maaş artışlarını da şöyle savundu:

“Cumhurbaşkanlığı maaş için yapılmaz. Ama eski cumhurbaşkanları, eski başbakanlar, Meclis başkanı ve eski milletvekilleri Cumhurbaşkanı’nın maaşında yapılacak artışa göre zam alıyorlar. Eğer Cumhurbaşkanı maaşıma artış istemiyorum derse emekli milletvekilleri, eski cumhurbaşkanlarının aileleri ve Meclis başkanı bundan etkilenecek.”