Semenya kırgın: Hiçbir zaman bana destek vermediler

Çifte Olimpiyat şampiyonu Caster Semenya, spordaki diğer kadınlar tarafından hiçbir zaman gerçekten desteklenmediğini söyledi. Güney Afrika'nın son dönemde yetiştirdiği önemli atletlerden olan 800 metre koşucusu kadın koşuculardaki testosteron seviyelerinin sınırlandırılması konusundaki zorluğun ardından, eylül ayında Katar’ın başkenti Doha'da yapılacak Dünya Şampiyonası’nda yer alamayacak.

Johannesburg'daki bir kadın konferansında ana konuşmacı olarak konuşan Semenya, “Kendi rakiplerinizin bununla geldiğini gördüğünüzde uluslararası sahneye daha çok yaklaştığımı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Semenya, Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği'nin, (IAAF) cinsel gelişim farklılıklarına sahip diğer sporcuların (DSD) 400 metreden millere kadar olan olayları takip etmek veya başka bir mesafeye geçmek için testosteron düşürücü ilaçları alması gereken yeni kurallarına meydan okuyor. Gelecek yaz Tokyo'da üçüncü olimpiyat altınını kazanmak isteyen Güney Afrikalı atlet, İsviçre mahkemesinin kararını beklerken yarışabilirdi, ancak katılımına izin veren karar bozuldu. IAAF kurallarına, ilaçsız çalışmasını engelleyen iki kez temyiz başvurusunda bulundu.

Sporcu arkadaşlarının algıladığı destek eksikliği nedeniyle, Semenya şunları söyledi: “Yaptıklarımın en iyisiyim. Dünyanın en iyisi olduğunuzda insanlar yaptığınız şeye takıntılı hale geliyor. Muhtemelen bir problemim çünkü aşırı başarılı biriyim, o yüzden senden kurtulmalıyız diye düşünüyorlar.”