Semih Özakça'nın ailesinden Kılıçdaroğlu'na ziyaret

KHK'yla işten çıkarılmasının ardından açlık grevine başlayan ve eyleminin 74. gününde gözaltına alınarak tutuklanan Semih Özakça'nın ailesi, Çanakkale'deki Adalet Kurultayı'nın 3. gününde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti.

Partisinin konuyla yakından ilgilendiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, CHP'li milletvekillerinin de gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve mümkün olan her adımın atıldığını söyledi.

Özakça'nın ailesinin yarın CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı'nın yönetimindeki 'Devam Eden Davalar' çalıştayına da katılacağı belirtildi. Çalıştaya, ayrıca Gezi direnişi sırasında öldürülen Ali İsmail Korkmaz, Berkin Elvan ve Ahmet Atakan'ın aileleri ile Hüseyin Öztürk, Nilgün Karababa, Yasemin Boyraz, Kemal Aytaç, Bülent Şık, Veli Encü ve Acun Karadağ da konuşmacı olarak katılacak.

Çanakkale'nin Kocadere mevkiinde gerçekleştirilen Adalet Kurultayı'nın ilk gününde de KHK'yla ihraç edilmelerinin ardından açlık grevine başlayan Özakça ve Nuriye Gülmen'le ilgili olarak OHAL Komisyonu'na çağrıda bulunulmuştu.