MEB, öğrencilere yönelik harem selamlık etkinlikler düzenleyen ve Nur Cemaati’ne yakınlığıyla bilinen Siverek Öğrenci Derneği ile işbirliği anlaşması imzaladı. Anlaşma ile derneğin, ‘uygun görülen yer ve zamanda’ öğrencilere yönelik ‘manevi içerikli’ seminerler düzenlemesine izin verildi.

Seminerler derneğin ‘uygun gördüğü yer ve zamanda’olacak! Nurculara ‘manevi içerikli’ seminer izni

MUSTAFA MERT BİLDİRCİN

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) dini vakıf ve derneklerle imzaladığı işbirliği anlaşmalarına bir yenisi daha eklendi. Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Siverek Öğrenci Derneği ile işbirliği protokolü imzaladı. Yaz okulunun kapanış töreninde küçük yaştaki erkek öğrencileri takke, kız öğrencilere ise türban ile sahneye çıkartan vakfa, protokol ile ‘Uygun görülen yerlerde öğrencilere yönelik seminerler düzenleme’ yetkisi verildi.

Protokol öğrencilere yönelik düzenlenecek etkinliklerde inisiyatifi tamamıyla derneğe bıraktı. Protokol kapsamında yapılacak bilimsel, sportif ve kültürel etkinliklerin düzenleneceği yerlerin, Siverek Öğrenci Derneği’nce belirleneceği belirtildi.

OKULLARIN KAPISI AÇILDI

Lise öğrencilerine, ‘Müslüman’ın sosyal medyada nasıl hareket etmesi gerektiğini’ anlatan derneğin protokol ile okullara fiili olarak da girmesine olanak sağlandı. Derneğin, okulların ve gençlik merkezinin laboratuvar, kütüphane, konferans salonu, spor salonu gibi tesislerinden yararlanabileceği belirtildi.

AHLAKİ KONULARDA BİLGİLENDİRME

Siverek Öğrenci Derneği’ne protokol çerçevesinde verilen görevler, protokol metninde şöyle sıralandı:

  • Ortaokullarda, liselerde ve pansiyonlarda öğrencilere yönelik değerler eğitime ile ilgili seminer yapmak.
  • Ortaokul ve lise öğrencilerine uygun görülen yer ve zamanda bilimsel, kültürel ve sportif alanlarda danışmanlık yapmak.
  • Okullarda öğrencilere yönelik panolar oluşturulup, manevi ve ahlaki konularda bilgilendirme çalışmaları yapmak.

İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNE ‘İSLAM TERBİYESİ’

Siverek Öğrenci Derneği, Davet ve Kardeşlik Vakfı bünyesinde faaliyet gösteriyor. Öğrencilere yönelik çok sayıda etkinlik düzenleyen vakfın internet sitesinin, ‘Hakkımızda’ kısmında, “Siverek-Der içinde bulunduğu toplumun kalbine akıp, onu Kuran’la dirilten bir ruhtur. İslam’ı gerçek anlamda yaşamak ve yaşatmak için yola koyulan bir dernektir” ifadeleri yer alıyor. Dernek, ilköğretim öğrencilerine yönelik, ‘İslam terbiyesi’ konulu dersler düzenliyor. Müslüman Kardeşler’in kurucusu Hasan El-Benna’nın fotoğrafları, derneğin Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan aldığı ödenek ile kurduğu kafenin duvarlarını süslüyor.