Ankara Semt Kulüpleri Platformu Sözcüsü Yaşar Çelebi, "18 kategorisi statüsünde büyük sıkıntılar yaşanacak. Bi takım aynı kategoride 3 kez uzak deplasmana gidecek. Çok zor, ligden de çekilmeler olacak" dedi.

Semt kulüplerinden 18 yaş kategorisi uyarısı

Ankara Semt Kulüpleri Platformu Sözcüsü Yaşar Çelebi, U-18 kategorisinin kura çekiminde statünün yanlış olduğunu ve onaylanmamış statünün uygulandığını söyledi.

Çelebi, "Kura çekiminde büyük yanlışlar ve eksikler var. Özellikle semt kulüplerinin Bölgesel Amatör Spor Kulüpleri ile Süper Amatör Lig takımlarının aynı ligde olması sıkıntı olacaktır...Bir de bu sezon oynayan takımlar son 2 sırayı alırsa 2 lig birden düşecek. C ligine inecek...Böyle saçmalık olmaz" diye konuştu.

3 DEPLASMAN BİRDEN

Çelebi, sözlerine şöyle devam etti:

"Zaten büyük sıkıntılar içerisindeyiz. Bir de grupların bazilarinda üç deplasman var. Seri başı yapılmalıydı deplasman takımları. Önce uzak deplasman, ardından yakın deplasman takımları kurada başa konulup, diğer kulüpler ekleme yapılmalıydı. Yanlış statü uyguladılar. Çoğu semt kulübümüz perişan olacaktır."

TEMSİLCİLİK SEÇİMLE OLMALIDIR

"Daha önceki yıllarda il temsilcisini kulüpler seçimle getirirdi. Kulüplerin istediği kişi yöneticimiz temsilcimiz olmalıdır" diyen Çelebi, sözlerine.şöyle devam etti:

"Yalnızca Ankara da temsilci atamayla geliyor. Bunun da değişmesi gerekir. Bu konuda da çalışmalarımız devam ediyor. Pınarspor'dan Necati Özden, Balgatspor'dan Mustafa Özyılmaz, Çaliskanlarspor'dan Sadettin Pekyılmaz, İncirlispor'dan Avni Balabanlı, Yenidoğanspor'dan Yusuf Kılınç ce diğer başkan yöneticiler ile görüşmelerimiz devam etmektedir."