Türkiye prömiyerini 40. İstanbul Film Festivali’nde yapacak olan Sen Ben Lenin filminin ilk resmi teaser’ı paylaşıldı. Tufan Taştan’ın yönetmenliğini üstlendiği, Barış Falay ve Saygın Soysal’ın başrollerinde yer aldığı film, Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü için yarışacak.

Sen Ben Lenin’den ilk tanıtım

Sen Ben Lenin filminin ilk resmi teaser’ı YouTube’dan paylaşıldı.

Yönetmen Tufan Taştan’ın ilk uzun metraj filmi olan Sen Ben Lenin’nin senaryosu Barış Bıçakçı tarafından kaleme alındı.

Festivalde Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü için yarışacak olan filmin gösterimi, 1-13 Temmuz arasında düzenlenecek olan 40. İstanbul Film Festivali kapsamında 13 Temmuz günü Maximum Uniq Açıkhava’da yapılacak.

OYUNCU KADROSU DİKKAT ÇEKİYOR

Başrollerini Barış Falay ve Saygın Soysal paylaştığı Sen Ben Lenin’in oyuncu kadrosunda, Nur Sürer, Melis Birkan, Serdar Orçin, Salih Kalyon, Hasibe Eren, Özgür Çevik, Şerif Erol, Binnur Kaya, Mustafa Kırantepe, Serkan Keskin, Nazlı Bulum, Murat Kılıç, Sarp Aydınoğlu, Barış Yıldız, Sarp Akkaya, Necip Memili, Bige Önal ve Utku Çakar gibi önemli isimler yer alıyor.

Yapımın müzikleri Barış Diri’nin imzasını taşıyor. Ayrıca Seyyal Taner seslendirmesiyle Edip Cansever’in ‘Mendilimde Kan Sesleri’ şiirinin bestelenmiş versiyonu da filmde yer alıyor.

FİLMİN KONUSU

Sen Ben Lenin, ‘tek kurtuluş umudu’ turizm olan bir sahil kasabasının hikayesini anlatıyor.

Dalgalar, kasabanın sahiline bir Lenin heykeli getiriyor. Bu heykel, kıyaya vurması, annesiyle kendisine iki kişilik bir dünya kuran fotoğrafçı Fikret, idealist bir öğretmen olan İdil, masallardan medet uman Ümit, çay bahçesi açmak için çabalayan Aziz ve belediye başkanı Asaf’ın hayatının değişmesi neden oluyor.

sen-ben-lenin-den-ilk-tanitim-893231-1.