MİT görevlisi şehidin cenaze törenine ilişkin görüntüleri yayımladıkları iddiasıyla yargılanan gazetecilerin ilk duruşması 24 Haziran Çarşamba günü yapıldı. İstanbul’un bana en sevimsiz gelen binası; Adalet Sarayı’nda yine tanıdık yüzler, buluştuk. Basın açıklaması yaptık, demeçler verdik. Bu ülkenin halkı hiç mi merak etmiyor? Hiç mi sormuyor, sorgulamıyor? Adalet bu kadar mı yitirdi değerini? Gerçek bu kadar mı önemsizleşti? Yine bilindik yüzler...

Günün sonunda üç tahliye geldi. Barış Terkoğlu, Aydın Keser ve Ferhat Çelik tahliye edildi.

İçeride kalan Barış Pehlivan yazıyor:

“... Barış kapımın önüne geldi. İçeriden bakmayı da, dışarıdan görmeyi de çok iyi biliriz ikimiz de. Vedalaştık bağırarak. Ben yanınıza yoldaşımı uğurladım. Şimdi içim daha rahat, içeride daha güçlüyüm. Bu zulmü, o şiirdeki gibi bir gün mutlaka yeneceğiz! Yeter ki siz alışmayın!”

Bir sonraki duruşma 9 Eylül’de görülecek. Hem tatilden de dönmüş olursunuz. O zamana kadar Barış Pehlivan, Murat Ağırel ve Hülya Kılınç hücrelerinde yalnızlar. Bir gün çıkacaklar, yine yazacaklar. Yeter ki siz alışmayın!

***

“Biz Bize Yeteriz Türkiye” sloganı ile başlatılan kampanyada toplanan paraların nerede kullanıldığı öğrenilemiyor. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a bu bağışların ne yapıldığını sordu. Oktay, “Biz bilmiyoruz, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na sorun” dedi. Bakanlık “İnternet sitemize bakın” dedi. Antmen oraya da baktı, bir şey bulamadı. Sayın Cumhurbaşkanı’nın bile 7 aylık maaşını gözünü kırpmadan bağışladığı bu kampanyada toplanan paralar nerede?

Tam da bu sorular sorulurken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Venedikli ressam Gentile Bellini’ye ait olduğu bilinen üç Fatih Sultan Mehmet portresinden, özel koleksiyondaki tek örneği 770 bin sterline satın aldıklarını açıkladı. Bazıları hop oturdu, hop kalktı. Bunun bir israf olduğunu söyleyenler aynı şekilde Sayın Cumhurbaşkanı’nın 7 aylık maaşına da sahip çıkmayı düşünürler mi?

Anadolu Ajansı, Fatih tablosunun satılmasını önce haber yaptı. Satın alanın İBB olduğunu öğrenince, haberi yayın akışından çıkardı.

Tartışmalar sürerken Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Korkmaz Karaca da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla İmamoğlu’nu tebrik etti. Tartışma bitti.

***

#SenHavuzsanBizDeniziz

Her gün sosyal medya sayesinde yüzlerce yeni şeyden haberdar oluyoruz. Yeni bir kitap, bir tiyatro oyunu, bir program, bir yazı, bir resim, bir haber... Ne kadar önemli olsalar da “havuz medyası” tabir ettiğimiz “cangıl”da hiç bir şekilde yer bulamıyorlar. Yandaş değilsen havuzda yoksun. Havuzun dışındaki medya ise hepsine yetişemiyor. Sizleri #SenHavuzsanBizDeniziz demeye ve gücünüzü fark etmeye davet ediyorum. Gördüğünüz, duyduğunuz, paylaşmak istediğiniz şeyleri bu etiket ile sosyal medyada paylaşmaya ne dersiniz? Buna bir şekilde özgür medyada sesi olan tüm arkadaşlarımdan destek bekliyorum. Alın benden size bir kaç paylaşım:

• Ünsal Ünlü her sabah saat 9’da canlı kendi sosyal medya hesaplarından canlı yayın yapıyor, gündemi değerlendiriyor.

• Adnan Turgut’un “Mavra” adlı ikinci romanı Duvar Yayınları’ndan çıktı. İlk romanı “Çaça”yı bir solukta okumuştum.

• Bir süredir “Yaratıcı Okurluk” toplantıları düzenleyen yazar Onur Caymaz, bu günlerde sosyal medya hesaplarından edebiyat söyleşileri yapıyor.

• Radyocu Ayça Şen ve Beyi Toni her gün kendi internet radyoları “Radyo Karavan”dan yayın yapıyorlar. Gün saat 9’da onların “ev halleri” ile başlıyor.

• Sonic Boom’un ilk üretimi ilk single’ı “Please” tüm dijital platformlarda nu-DC etiketiyle yayında. Elif Çağlar Muslu, Çağrı Sertel, Volkan Öktem, Alp Ersönmez yapmışlar, bize de dinlemek düşer.

• Tiyatro dünyasının bütün haberlerini Gazete Müstehak sosyal medya hesaplarından takip ediyorum.

• Avukat Sedef Erken. Otizm gönüllüsü. Tüm sosyal medya hesaplarından bağırıyor, çırpınıyor, haykırıyor, sesini duyurmaya çalışıyor.

• Kendisini hatalı solladığı gerekçesiyle 23 yaşındaki Sidar Uygurlar’ı öldüren ve kim olduğu başından beri bilinen adam üç buçuk ay sonra yakalandı.