"Sayın Kocasakal'ın Türkiye'ye ve dünyaya önemli bir iz bırakacak olan Adalet Yürüyüşü sırasındaki tutumu bizleri yaralamıştır"

Şenal Sarıhan’dan Ümit Kocasakal'a eleştiri

CHP genel başkanlığına adaylığını açıklayan Ümit Kocasakal'a partisinden eleştiri geldi. Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, Kocasakal'ın adaylığını açıklarkan yaptığı eleştiriler için "Partiye yönelik eleştirilerin partinin iç organlarında yapılması gerekir. Hangi amaçla aday olduğunu açıklarken partiyi aşağılayan bir tutum alarak konuşması doğru değildir" dedi.

"ADALET YÜRÜYÜŞÜ'NDEKİ TUTUMU DA BİZİ YARALAMIŞTIR"
Artıgerçek'ten Evren Demirtaş'ın haberine göre, Sarıhan şunları söyledi: Sayın Kocasakal hem partimizin üyesi hem de değerli bir baro başkanımızdır. Hukuk sistemimize çok yararlı işleri olmuştur. Ancak partiye yönelik eleştirilerini partinin iç organları içerisinde yapması gerekir. Neden ve hangi amaçla aday olduğunu açıklarken partiyi aşağılayan bir tutum alarak konuşması doğru değildir. Yapıcı bir yöntemle mi eleştiriyoruz yoksa bir şeyleri reddeden veya değerini bilmeyen bir tutum içinde mi eleştiriyoruz, bunların sorgulanması gerekir. Kaldı ki Sayın Kocasakal'ın Türkiye'ye ve dünyaya önemli bir iz bırakacak olan Adalet Yürüyüşü sırasındaki tutumu da bizleri yaralamıştır. Umarım ki kendileri örgütlü çalışmanın hangi değerler üzerinde yürümesi konusunda yeniden düşünür. Benden daha genç bir insandır, onun için bunları söyleyebilme hakkımın olduğunu düşünüyorum.

KAFTANCIOĞLU'NU SAVUNDU
Sosyal medyada geçmişte attığı Ermeni soykırımı ve 'Mustafa Kemal'in yoldaşlarıyız' twitlerinden dolayı CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na yapılan eleştirileri de değerlendiren Sarıhan, ''Canan Kaftancıoğlu toplumsal mücadele içinde kendisini sorumlu gören, o sorumlulukla hareket eden bir arkadaşımız. Toplumsal Bellek Platformu'na da başkanlık ediyor. Bu platform, katliamlarda, saldırılarda yaşamını yitirmiş olan aydınların yakınları tarafından kuruldu. Biz kendisini hem bu mücadele içinden tanıyoruz hem de İstanbul İl Başkan Yardımcımızdı. Sayın Kaftancıoğlu geçmişte atmış olduğu ifade edilen mesajlarla ilgili kamuoyuna gerekli olan açıklamaları yaptı. Geçmişle değil, bugünle ilgilenmek gerekiyor. Bugün bir kadın arkadaşımız İstanbul'daki delegasyonun hemen hemen yarısının oyunu aldı. Bu hepimizin oyu. Sayın Kaftancıoğlu'nun önümüzdeki süreçte nasıl çalışacağına bakmamız gerekir. Tek adamcılığa karşı çıkmak, parlamenter sisteme dönmek ve halkı OHAL'lerden kurtarmak için yan yana durmamız gerekir'' ifadelerini kullandı.