Sendika açıkladı: A101, işçileri keyfi şekilde işten atıyor

HABER MERKEZİ

Mağaza Market-Sen A101 Koordinasyonu, Urfa Ceylanpınar’da iki A101 işçisinin, satış müdürü ve bölge sorumlusunun keyfi tutumuyla Kod-49 ile işten atıldığını açıkladı. Yapılan açıklamada “Ceylanpınar’da iki A101 işçisini işten çıkaran Bölge Sorumlusu Emrah Yiğit ve Satış Müdürü Hidayet Karamsal’ın Ceylanpınar’da işçilerin iş yükünü arttırıp eziyet etmekle meşhur olduğu biliniyor” dendi.

İşçilerin çalıştıkları süre boyunca baskıya, tehditlere maruz kaldığını belirten sendika işçilerin mobbinge itiraz ettikleri takdirde kovulmakla tehdit edildiğinin de altını çizdi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“A101 patronları; işçilerin başına ‘zabit’ diye atadığı sorumluların ağalık uygulamalarından sorumludur. Bu uygulamalardan vazgeçeceksiniz, Ceylanpınar’da attığınız işçileri derhal işe alacaksınız. Ceylanpınar’da A101 Bölge Sorumlusu Emrah Yiğit ve Satış Müdürü Hidayet Karamsal, ilçede işçilerin iş yükünü artırıp eziyet etmekle meşhur. İşçileri işten atan, her türlü baskıyı yapma hakkını kendinde bulan bu iki sorumluyu herkese ilan ediyoruz. Sendikamız işten atılan işçilerin sonuna kadar yanında olacak. Bu sorumlular attıkları her adımın bedelini yargı karşısında mutlaka verecekler.”

“A101’in bölge sorumluları, satış müdürleri kendini işçilerin ağası zannediyor. Keyfiyete bağlı olarak uyguladıkları eziyet, baskı ve işten atma ağalık düzenine duydukları hasretten geliyor. Ancak kölelik de ağalık da yoksul köylülerin, emekçi halkın mücadelesiyle tarihe gömüldü. A101’de ve tüm zincir marketlerde işçilere, bu çürük ağalık düzenini hâlâ dayatmak istiyorlar. Marketlerde çalışanlar köle değil işçi. Ne Ceylanpınar’da ne de A101’in o 10001 mağazasında buna geçit vermeyeceğiz.”

Öte yandan işçiler Twitter’da #A101deAğalıkBitecek etiketiyle kampanya başlattı.