Büro Emekçileri Sendikası yöneticilerinin üyelik faaliyeti için gittiği TBMM’ye, üye formlarıyla girmesi engellendi. Meclis çalışanlarının da örgütlülük kapsamında olduğunu söyleyen Genel Başkan Bedircioğlu, uygulamayı kınadıklarını söyledi.

Sendika yöneticilerine TBMM'de engel
Fotoğraf: BES

Kamu Emekçileri Sendikası’na (KESK) bağlı, Büro Emekçileri Sendikası (BES) Genel Başkanı Bahadır Bedircioğlu, sendika yöneticilerinin 27 Aralık’ta sendika üye formlarıyla birlikte TBMM’ye girişlerine izin verilmediğini belirterek, “TBMM çalışanları da bizim örgütlülük kapsamımızda. ‘Eğer üye formlarını Meclis kapısında bırakırsanız o şekilde girebilirsiniz’ denmiş. Bu uygulamayı kınıyoruz” dedi.

KESK’e bağlı BES’in iki yöneticisi, TBMM’de kendi iş kollarında olan çalışanları üye yapmak için Meclis’e girmek istedi. BES’in yaptığı açıklamaya göre, sendika yöneticilerine “Üye formlarını bıraktıktan sonra girebilirsiniz” denildi. BES yöneticileri is Meclis’teki çalışanların kendi iş kollarında olduğunu ve örgütlenme faaliyeti için üye formları ile girmek istediklerini bildirdi. Konuyla ilgili sendika yöneticilerinin görüştüğü TBMM İdare Amiri Erkan Haberal’ın makamından “Dilekçe ile başvurun formlar için izin alın” denildi.

“ÇİFTE STANDARDI KINIYORUZ”

Konuyla ilgili açıklama yapan BES Genel Başkanı Bahadır Bedircioğlu, Meclis’te üyelerinin bulunduğunu ve yeni üye yapmak için burada faaliyet yürütmek istediklerini belirterek “Şayet biz değil de Büro Memur- Sen’in merkez yöneticisi gitseydi, onları da mı kapıdan geri çevireceklerdi? Bu çiftte standardı kınıyoruz. Onlarca yayınlanmış Anayasa Mahkemesi, Yargıtay kararları, Başbakanlık genelgeleri, şu anki Cumhurbaşkanı’nın 2002-2003 yılında yayınladığı onca genelge. Biz 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu çerçevesinde kamuda örgütlü bir sendikayız. TBMM çalışanları da bizim örgütlülük kapsamımızda. Ancak 27 Aralık günü Meclis’e girişimiz engellenmiş, ‘Eğer üye formlarını Meclis kapısında bırakırsanız o şekilde girebilirsiniz’ denilmiş. Bu uygulamayı kınıyoruz. Bu konuda da Meclis’e bir yazı yazdık ve yazımızın cevabını bekliyoruz” diye konuştu.

(ANKA)