Tüm Bel-Sen İzmir 2 Nolu Kurucu Şube Başkanı İkram Mihyaz’ın katilleri hala bulunamadı.

Sendikacı İkram Mihyaz ölümünün 27’inci yılında anıldı

BİRGÜN EGE

Tüm Bel-Sen İzmir 2 Nolu Kurucu Şube Başkanı İkram Mihyaz katledilişinin 27’inci yıldönümünde anıldı. Aradan 27 yılda İkram Mihyaz’ın katilleri hala bulunamadı.

2-3 Temmuz 1994 tarihinde İstanbul’da yapılan Tüm Bel-Sen Merkez Genel Kurulundan İzmir’e dönen delegelerden biri olan İkram Mihyaz, 5 Temmuz günü, evden işe gitmek üzere yola çıkarken kaçırıldı. İşkence edilerek öldürülen İkram Mihyaz Bornova yakınlarında katledilmiş olarak bulundu.

Tüm Bel-Sen İzmir 2 Nolu Şube Yürütme Kurulu tarafından ölüm yıldönümünde yapılan açıklamada, İkram Mihyaz’ın hem sendikal mücadele hem de demokrasi mücadelesi açısından önemli bir kayıp olduğu kaydedildi.

Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“O gerçek anlamda bir emekçiydi. Gecesini gündüzüne katarak, bıkmadan, usanmadan yerel yönetim birimlerinin hemen hemen tümünü dolaşarak emekçileri örgütlemeye çalıştı. Sendika tüzüğünün oluşturulması ve diğer sendikal faaliyetler nedeniyle gerektiğinde sabaha kadar çalıştı. Onun çalışkanlığı ve hızlı temposu çevresini etkiler, teşvik eder, kamçılayıcı rol oynardı. İkram, emekçilerin günlük basit taleplerinden, grevli toplu sözleşmeli sendikal hak ve özgürlük taleplerine kadar bütün taleplerini kendi talepleri olarak bilincine çıkarmış ve mücadele etmişti. Söz konusu taleplerin çözümü için onurlu, kararlı bir pratik sergilerdi. Bu pratiği sergilerken adli-idari soruşturma, ceza ve yargılamalara tabi tutulmuş, sürgünlere, baskılara, gözaltılara uğramıştı. Her şeye rağmen geri adım atmamış, grevli toplu sözleşmeli sendikal hak ve özgürlük mücadelesini var gücüyle teşvik etmiş ve bu mücadelenin içinde, önünde yer almıştı.”