Kod-29 ile işten atılan Migros işçileri, patron Tuncay Özilhan’ın Beykoz’daki villası önünde çadır kurmak istedikleri için gözaltına alındı.

Sendikalaştığı için kovulan işçilere gözaltı zorbalığı

EMEK SERVİSİ

Sendikalaştıktan sonra ücretsiz izne çıkarılan ardından işe iade talebiyle direnirken Kod-29 ile işten atılan Migros işçileri, direnişlerinin 91’inci gününde patron Tuncay Özilhan’ın Beykoz’daki villası önünde çadır kurmak istedikleri için polisin sert müdahalesiyle gözaltına alındı.

DGD-Sen twitter hesabından yapılan açıklamada “Sadece patron Tuncay Özilhan'ın evi önünde açıklama yapmak istediğimiz için polisler tarafından işkence edilerek, kasti şekilde nefessiz bırakılmaya çalışılarak ve ezilerek gözaltına alındık” ifadelerine yer verildi.

Kocaeli Çayırova’da bulunan Migros deposunda işçiler Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sednikası’nda (DGD-Sen) örgütlendikten sonra ücretsiz izne çıkarıldı. Ücretsiz izne çıkarıldıkları için direnişe geçen işçiler Kod 29 ile işten atıldı. İşçiler direnişlerine bir süre Migros’un bağlı bulunduğu Anadolu Grup’un İstanbul Ümaniye’de bulunun genel merkezi önünde ve Çayırova depo önünde devam etti. Ancak işe iade talepleri yerine getirilmeyen işçiler direnişlerini patron Tuncay Özilhan’ın İstanbul Beykoz’da bulunan villası önüne taşımaya karar verdi.

Geçen pazartesi patronun villası önünde işçiler eylem yapmak istedikleri sırada gözaltına alındı. Ardından kaymakamlık salgını gerekçe göstererek 15 günlük eylem yasağı getirdi. İşçiler eylem yasağının patrona özel alındığını belirterek bugün direniş çadırı kurmak üzere villa önüne geldi. Ancak işçilerin çadır kurmasını engelleyen polis, işçileri sert müdahaleyle gözaltına aldı.