TCDD’de trafik müdür yardımcısı olarak çalışan sendikalı işçi sürgün edildi. Konuyla ilgili olarak basın açıklaması düzenleyen Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası, yaşanan duruma tepki göstererek, hukuk mücadelesini sürdüreceklerini bildirdi

Sendikalı işçi sürgün edildi

ARDA ÖZARDA

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) üyesi olan ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nda (TCDD) trafik müdür yardımcısı olarak çalışan Ünal Karadağ, dün Malatya’ya sürgün edildiği açıklandı. Üyesinin sürgün edilmesini protesto eden BTS İzmir Şubesi basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya BTS Genel Başkanı Hasan Bektaş ve İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri destek verdi.

'SÜRGÜN KABUL EDİLECEK BİR DURUM DEĞİLDİR'

BTS İzmir Şube Başkanı Bülent Çuhadar tarafından gerçekleştirildi. BTS üye ve kadrolarının, yandaş sendika Memur Sen eliyle sürgün edildiği belirten Çuhadar, “Trafik dairesinin başına demiryolları ile hiçbir ilgisi ve birikimi olmayan birinin atanması başlı başına bir traji komik bir durum olmakla birlikte, adı geçen şahsın Ünal Karadağ’ı Memur Sen talimatıyla sürgün etmesi sendikamızın kabul edebileceği bir durum değildir” diye konuştu.

TCDD Genel Müdürlüğü bu hukuksuz uygulamaları derhal sonlandırmalı diyen Çuhadar, “Üyemiz Ünal Karadağ eski görev yerine derhal iade edilmelidir. Aksi takdirde sendikamız bugüne kadar yarattığı mücadele geleneğiyle hareket edecek, her türlü fiili, meşru ve hukuki mücadelesini sürdürecektir” dedi.