Sendikalıya karşı ihraç ve mobbing son bulsun

HABER MERKEZİ

KESK’e bağlı Haber-Sen, Ankara’da yaptığı genişletilmiş başkanlar kurulu toplantısı sonrasında sendikal faaliyetleri nedeniyle üye ve yöneticilerine yönelik baskı, sürgün ve ihraçlara tepki gösterdi. Haber-Sen Genel Başkanı Mesut Balcan, “Baskılar ve tehditler bizi doğruları söylemekten, haklarımızı, hayatlarımızı savunmaktan asla vazgeçiremeyecek" dedi.


Basın açıklamasında konuşan Balcan “Muhalif sesler baskılar, gözaltılar ve tutuklamalarla sindirilmeye çalışılmaktadır. Kamu kurumlarındaki biz emekçiler ise sürgünler, açığa almalar ve ihraçlar ile susturulmaya çalışılmaktayız” diye konuştu.

TRT’de örgütlü yönetici ve üyelerine yürüttükleri sendikal etkinliklerden dolayı disiplin cezaları, soruşturmalar ve görevden uzaklaştırma verildiğini anlatan Balcan, "Harbiye Radyoevi binamız elden gidiyor’ dedik, soruşturmalar ve cezalarla susturulmak istendik. Kurum İçi Yükselme Sınavında ‘kadın-erkek ayrı sınıflarda yapılması kabul edilemez’ dedik, kamuoyunu haberdar etmek üzere Twitter çalışması yaptık, TRT yönetimi cevap vereceğine cadı avına çıkarak sosyal medya paylaşımlarımızla bizi baskı altına almaya çalıştı. Geçtiğimiz haftalarda 22 yıllık şef montajcı Deniz Salmanlı bir tweeti gerekçe gösterilerek kurumdan atıldı. Tesadüfe bakın ki Deniz Salmanlı hakkındaki soruşturma Sendikanın Haremlik- Selamlık sınava karşı Twitter eyleminin hemen ertesi günü yani 2 Nisan 2021 tarihinde açıldı” diye konuştu. Balcan: "Baskılar ve tehditler bizi doğruları söylemekten, haklarımızı, hayatlarımızı savunmaktan asla vazgeçiremeyecek" dedi.

Fotoğraf: Evrensel