Sendikaya üye olan işçiye fabrikayı kapatma tehdidi

EMEK SERVİSİ

Adıyaman’da bulunan Öztek ve ST Giyim’de çalışan işçilerin sendikaya üye oldukları için patron baskısına maruz kalıyor. Öztek Hazır Giyim’de 330, ST Giyim’de ise 265 işçi, işyerlerinde kötü çalışma koşullarına karşı Türk-İş’e bağlı TEKSİF Sendikası’na üye oldu. Ancak işveren, sendikalaşma sürecinde işyerlerinin tabelalarını sökerek sendikaya üye olunması halinde fabrikaları kapatmakla tehdit etti.

TEKSİF Sendikası Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Ersin Çelik, Öztek ve ST Giyim’de resmen orman kanunları uygulandığını söyledi. “Bu düzen böyle gitmeyecek” diyen Çelik “Bilinmelidir ki bizler burada haksız bir şekilde tehdit edilen, baskı gören emekçi kardeşlerimizle birlikte birlik ve beraberlik içinde mücadelemize dimdik devam edeceğiz. Mücadelemiz hem sahada hem de hukuki boyutta devam edecektir” dedi. “Emekçi kardeşimizi işiyle, ekmeğiyle tehdit edenler, kanun karşısında hesap verecekler” ifadelerini kullanan Çelik, Öztek ve ST Giyim yönetimlerini, sendika üyelerine karşı sergilediği düşmanca tavra bir an önce son vermeye davet etti.

Çelik açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Sendika üyesi olan çalışanları hainlikle suçlamaya son verin. En büyük hainlik, kanunların vermiş olduğu hakları engellemektir. İnsan haklarına saygı duymamaktır. Alın teriyle emek mücadelesi veren insanların ekmekleriyle oynamak, bir insanlık suçudur. Siz ne yaparsanız yapın, ne bizleri ne de Öztek ve ST Giyim emekçilerini yıldıramayacaksınız! Örgütlenme özgürlüğünü engelleme çabalarınız boşa çıkacak! Öztek ve ST Giyim emekçisi sendikasına kavuşacak, başka yolu yok!”