Covid-19 aşısının Afrika'da denenmesini isteyen Fransız doktorlara tepki sürüyor. Senegal Cumhurbaşkanı Sall'in Sözcüsü Coulibaly, "Birçok Batılı entelektüel ve yetkilinin Afrika'yla ilişkisinde sömürgeci bilinçaltı kendini tekrarlıyor" dedi

Senegal'den Covid-19 aşısının Afrika'da denenmesini isteyen Fransız doktorlara tepki

Fransa'da, yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı geliştirilecek aşı ve ilaçların Afrika'da denenmesi gerektiğini söyleyen Fransız doktoralara yönelik tepkiler sürüyor.

Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall'in Sözcüsü Abdolu Latif Coulibaly, yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı geliştirilecek aşı ve ilaçların Afrika'da denenmesi gerektiğini söyleyen iki Fransız doktorun "sömürgeci bilinçaltıyla" konuştuklarını belirtti.

Coulibaly, ulusal bir gazetede yayımlanan köşe yazısında, Fransa'da sağlık alanında araştırmalar yapan Ulusal Sağlık ve Tıbbi Araştırma Enstitüsü Genel Direktörü doktor Camille Locht ve Paris'teki Cochin Hastanesi Acil Servisi Şefi Prof. Dr. Jean-Paul Mira'nın, Kovid-19'a karşı geliştirilecek aşı ve ilaçların Afrika'da denenmesiyle ilgili açıklamalarını eleştirdi.

Kıta halkını küçümseyen ve ırkçılık göstergesi olan ifadelerin birçok Afrikalı gibi kendisini de dehşete düşürdüğünü belirten Abdolu Latif Coulibaly, "Bu görüşler, yıkıcı sonuçları olan bir sömürge tarihinin ürünü ve kültüre yansıyan bir ahmaklıktır. Birçok Batılı entelektüel ve yetkilinin Afrika'yla ilişkisinde sömürgeci bilinçaltı kendini tekrarlıyor" ifadesini kulandı.

AA