Yazarımız Hande Demircioğlu, bugün öğlen İzmir’in Konak’taki Hakim Efendi Camii’nde düzenlenecek cenaze töreninin ardından Tire ilçesinde, babasının yanında toprağa verilecek.

Seni sevgiyle hatırlayacağız

GÜLSEN CANDEMİR- İZMİR

İzmir’de önceki gün ailesine ait yazlıkta yaşamını yitiren gazetemiz yazarlarından Hande Demircioğlu bugün Tire’de toprağa verilecek. 37 yaşındaki Hande Demircioğlu’nun ölüm nedeni, detaylı otopsi sonrası netlik kazanacak. Kardeşi Doğukan Demircioğlu, evin balkonunda ıslak zeminde ablasını yerde yatarken bulduğunu söyledi.

Yunanistan’a gidecektia
Hande’yi çok erken kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan kardeşi Doğukan Demircioğlu, haber alamadığı ablasını görmeye eve gittiğinde gördüklerini şöyle anlattı: “Ablam balkon zemininde baygın haldeydi. Etrafta kan yoktu. Tansiyonunu etkileyecek veya başka bir şeye neden olacak bir şey yememişti. Evdeki yiyecekler neredeyse duruyordu. İstanbul’dan İzmir’e temelli gelmiş, buradaki her şeyini de toplamış, bir süreliğine Yunanistan’a gitmeyi planlıyordu. İki hafta önce Yunanistan’daydı ve orada bir şeyler yapmayı planlıyordu. Son telefon konuşmamızda, ‘Buradaki evi de kapattım, bende bir uğursuzluk var galiba’ demişti gülerek, ben de ona şakayla ‘kurşun döktür’ diye takılmıştım. Böyle konuşup gülüşmüştük telefonda. O gün de evi kapatıp annemin evine gelecek, beraber gezmeye çıkacaktık.”

Katliamdan etkilendi
İstanbul’daki evini toparladığı için Ankara’daki barış mitingine gidemediğini anlatan kardeşi Doğukan Demircioğlu, Hande’nin katliamda birkaç arkadaşının da öldüğünü, bu nedenle çok üzgün olduğunu söyledi. Babaları Ahmet Demircioğlu’nu 15 yıl önce kalp krizi sonucu yitirdiklerini söyleyen Doğukan, ailede kalp krizinden yaşamını yitiren başka yakınlarının da olduğunu anlattı.
Bir süredir Yönetmen Mustafa Altıoklar ile yeni bir proje üzerinde çalıştıklarını söyleyen Doğukan, ablasının 10 bine yakın kitabının olduğunu, bu kitapları bağışlayacaklarını açıkladı.

Kimdir?
Çarşamba günleri gazetemizin kültür sanat sayfasında yazılarıyla yer alan Hande Demircioğlu 1978 İzmir doğumlu. Yazma isteği ağır basan Demircioğlu Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ni yarım bıraktı. Ardından ise İstanbul Müjdat Gezen Sanat Merkezi yazarlık bölümünü bitirdi. Yaklaşık 15 yıldır İstanbul’da yaşıyordu.