Letonya maçı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan A Milli Takımlar Teknik Direktörü Şenol Güneş, 8 oyuncunun kadrodan çıkarıldığını duyurdu.

Şenol Güneş'ten Milli Takım açıklaması: 8 futbolcu kadrodan çıkarıldı

A Milli Takımlar Teknik Direktörü Şenol Güneş, Letonya maçı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Güneş, "Olağanüstü koşullar nedeniyle 8 oyuncu aramızdan ayrılıyor. Göztepe'den Alpaslan, Ümit Milli Takım'dan Bünyamin ve Enes'i kadroya dahil ediyoruz'' ifadelerinde bulunarak 8 oyuncunun kadrodan çıkarıldığını duyurdu.

Güneş'in açıklamalarından satır başları şöyle:

FUTBOLA MERAKLI BİR ÜLKEYİZ

Seyahatler, uykusuzluklar, bütün bunları düşünüyoruz. Bazen idmanlarda serbest bırakıyoruz, toplantı yapmıyoruz. Futbolcuların fiziksel ve zihinsel dinlenmesi için çalışıyoruz. Rakip de bilinmeyen bir takım. Biz futbola meraklı bir ülkeyiz. Örneğin Norveç'i herkes tanıyor. Bu Hollanda için de geçerli ama Letonya için geçerli değil. Bu maç farklı bir maç olacaktır. Zor bir maç olacak. Oyun disiplininden kopmayan bir takım olacağız. Rakibimiz sabırla ve inatla merkezi kapatıp bu şekilde oynayabilen bir takım.'

KADRODAN 8 OYUNCU AYRILDI 3 OYUNCU DAHİL OLDU

Şu an iki rakibimize karşı puan avantajımız var. Diğer ülkeleri de yendiğimizde çok ciddi bir avantaj olur. Letonya, Karadağ ve Cebelitarık'ı ikişer maçta da yenersek diğer maçlarda beraberlik bile bizim için iyi olabilir. İlk kadro açıklandığında 28 oyuncuyduk, şimdi 20 kişi kaldık. Üç yeni oyuncu kadroya ekledik. Bu şekilde 23 kişiyi tamamlıyoruz. Göztepe'den Alpaslan Öztürk, Antalyaspor'dan Bünyamin Balcı ve Altınordu'dan Enes'i dahil ettik.

BİRBİRİMİZİ YEMEDEN YAPARSAK BAŞARIRIZ

Biz eğer Dünya Kupası'na katılırsak üst üste iki turnuvada oynayacak bu oyuncular. Zaten önleri açık ama daha da açılacak. Dünya Kupası'nda üçüncü olduk ama dünya üçüncüsü olamadık. Başarılar yeni neslin futbola ilgisini artıracaktır. Bu da istihdamı artıracaktır. Bu çocuklar gelecek nesiller için idol olacaktır. Tıpkı 2002'deki arkadaşların yaptığı gibi. Arada takılmalar oldu ama 2008'de yine başarılı olduk. Türkiye futbolcu yetiştirir, hoca yetiştirir. Birbirimizi yemeden yaparsak başarırız.

'2004'TEKİ LETONYA MAÇI OLAĞANÜSTÜ ŞARTLARDA OYNANDI'

Hedeflerimiz belli. Her şeye hazırlıklı olmamız gerekiyor. Futbolcularımızla da sürekli bunu paylaşıyoruz. Her maç bizim için farklı. Letonya iyi bir takım. Bir maçtan ders çıkarmak değil, oynadığımız oyunlardan ders çıkaracağız. O gün başarısız olduk (2004'teki Letonya maçı). Olağanüstü şartlarda oynadık orada, buz gibi bir sahada oynadık. Hakemlerle ve rakiplerle ilgili krampon kavgası yaptık. İlk maçta aldığımız 1-0'lık sonuç bizi hayal kırıklığına uğrattı. İkinci maçta 2-0'a rağmen az gelip iki gol attılar. Zaten bu yüzden dikkatli olmalıyız. Az gelip başarılı olabiliyorlar. Hollanda daha yumuşak bir takımdı, Letonya daha farklı. Biz top oynamak isteyen bir takım olarak fiziksel temastan etkilenebiliyoruz. Oyuncular bunlara göre oynayacaklar. Tekmelere kafa koyacağız, hakemin kararına saygı duyacağız. Bu şekilde başarılı olacağımızı düşünüyorum.

Öte yandan Türkiye'de A Milli Futbol Takımı'nın Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Letonya ile yapacağı müsabakaya stat kapasitesinin yüzde 15'i oranında seyirci alınacağının bildirilmesinin ardından TFF Sağlık Kurulu'ndan açıklama geldi. TFF Sağlık Kurulu, "TFF Yönetim Kurulu ile paylaşılan görüş doğrultusunda, A Milli Takımımızın 30 Mart Salı günü oynayacağı 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri maçına seyirci alınması uygun bulunmamıştır" açıklamasını yaptı.