Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol'u tehdit ettiği gerekçesiyle ifadesi alınan ve kendisini ‘Op. Dr. Mustafa Yücel’ olarak tanıtan şahıs serbest bırakıldıktan sonra "Durmak yok yola devam" paylaşımı yaptı. Şenol ise, şüphelinin serbest bırakılmasına, "Cezasızlık suça teşviktir. Olacaklar serbest bırakanların sorumluluğundadır" diye tepki gösterdi.

Şenol'u tehdit eden kişi serbest kaldıktan sonra paylaştı: "Durmak yok yola devam"

Aşı karşıtları tarafından hedef gösterilen ve tehditler alan Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol’un kapısına dana dili bırakılmasıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında ifadesi alınan ve kendisini Mustafa Yücel olarak tanıtan kişi serbest bırakıldıktan sonra, "Durmak yok, yola devam" paylaşımında bulundu.

Enfeksiyon hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, ofisinin bulunduğu binaya ‘dana dili’ bırakıldığını açıklamış, hakkında cinayet girişimi planlandığı yönünde iddialarda bulunmuştu. Kendini sosyal medya hesabında “avcı” diye tanımlayan ve silahlı pozlar veren şüphelinin, yapılan teknik takibin ardından Prof. Dr. Şenol'un ofisinin olduğu binaya kadar geldiği, o anları “Av oyunu” diyerek sosyal medyada paylaştığı tespit edildi.

Cinayet planladığı iddia edilen şüphelinin, Prof. Dr. Esin Şenol'un o saatlerde orada bulunmamasından dolayı planını gerçekleştiremediği öne sürüldü.

GÖZALTI HABERLERİNİ YALANLADI

Şenol’un ofisinin önüne gittiği belirlenen ve sahte doktor olduğu bilinen Yücel'in serbest bırakıldığı öğrenildi. Hakkında inceleme başlatılan ve Eskişehir Adliyesi’nde ifade veren Mustafa Yücel'in sosyal medya paylaşımında, “Hakkımda çıkan ‘gözaltına alındı, her yerde aranıyor' haberleri asılsızdır. Bugün Eskişehir adliyesine davet edilmem üzerine icabet ederek gittim gereğini yaptık ve kaldığımız yerden daha güçlü bir şekilde durmak yok yola devam” ifadelerini kullandı.

"CEZASIZLIK SUÇA TEŞVİKTİR"

Gelişmelerin ardından Esin Davutoğlu Şenol, “Cezasızlık suça teşviktir. Olacaklar serbest bırakanların sorumluluğundadır…İnsanların hayatına mal oluyorsunuz Fikrini sevmediğiniz insanlara şiddete azmettirip, cinayet kurgularını alkışlıyorsunuz. Canileri alkışlıyorsunuz” ifadelerini kullandı.