TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 'mafyadan 10 bin dolar alan siyasetçi' iddiasıyla ilgili olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yazı gönderdi. Yazıda hukuki sürecin başlatılabilmesi için tüm bilgi ve belgelerin hem adli makamlara hem de Meclis Başkanlığı'na gönderilmesi istendi.

Şentop, "Sedat Peker'den her ay 10 bin dolar alan siyasetçi var” diyen Soylu’dan belgeleri istedi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya, suç örgütü lideri Sedat Peker'den her ay 10 bin dolar alan siyasetçi iddiasını yazılı olarak sordu.

Habertürk TV, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop'un 'mafyadan 10 bin dolar alan siyasetçi' iddiasıyla ilgili olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yazı gönderdiğini aktardı. Şentop, 27 Mayıs'ta Soylu'ya gönderdiği yazıda, tüm bilgi ve belgelerin Meclis Başkanlığı'na gönderilmesini istedi.

Canlı yayında aktarılana göre, bu yazıda şu ifadeler yer aldı:

“Gazi Meclis'in bu tür iddialarla anılmaması ve vekillerin de zan altında kalmaması gerek.Hukuki sürecin başlatılabilmesi için tüm bilgi ve belgeler hem adli makamlara hem de Meclis Başkanlığı'na gönderilsin."

Şentop 1 Haziran’da yaptığı açıklamada da Peker’den ayda 10 bin dolar alan milletvekilinin adını Soylu’dan yazılı ve sözlü şekilde istediklerini açıklamıştı.