TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Enis Berberoğlu kararı hakkında, "Anayasa Mahkemesi'nin kararı bağlayıcıdır. İlgili mahkeme bu karara uymalıdır" açıklamasını yaptı.

Şentop'tan Enis Berberoğlu açıklaması: AYM'nin kararı bağlayıcıdır, ilgili mahkeme karara uymalı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, NTV'de katıldığı programda İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Enis Berberoğlu kararı hakkında açıklamalarda bulundu.

Anayasa Mahkemesi'nin "yeniden yargılama" hükmünü yerinde görmeyen İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi kararına, Enis Berberoğlu'nun avukatları tarafından yapılan itiraz, üst mahkeme sayılan İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından incelendi.

Mahkeme heyeti, 8 gün süren incelemesinin ardından "karar verilmesine yer olmadığına" yönelik hüküm kurdu ve itirazı reddetti.

Şentop karara ilişkin açıklamasında, ''Anayasa Mahkemesi ihlal kararı verdi. AYM'nin kararları bağlayıcıdır. Kesin hükmü kaldırmaz. Karara muhatapları ve ilgili mahkemenin uyması gerekir" dedi.

"ERMENİSTAN BÖLGEYİ ATEŞ ÇEMBERİNE DÖNÜŞTÜRMEYE ÇALIŞIYOR"

Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki çatışmalara değinen Şentop, "Sadece Türkiye Azerbaycan'ı haklı görmüyor. Uluslararası toplum ve uluslararası platformlar, Azerbaycan'ın bu konuda haklı olduğunu görüyor. Ermenistan bölgeyi ateş çemberine çevirmeye çalışıyor. Sadece Azerbaycan için değil, bölge için de bir tehdit, risk haline dönüşmüştür" ifadelerini kullandı.