TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Selanik göçmenlerini hedef alan Düzce Akçakoca müftüsü Şaban Soytekinoğlu'na ilişkin; "Bütün Rumeli muhacirlerini ve göçmenlerini itham eden konuşması çok yanlıştır, cahilcedir" dedi.

Şentop'tan Selanik göçmenlerini hedef alan müftüye: Konuşması cahilce

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, cuma namazı konuşmasında Selanik göçmenlerini hedef alan ve "Yüzde 90'ı Sabetayist. Aslında Müslüman değil" diyerek tepki çeken Düzce Akçakoca müftüsü Şaban Soytekinoğlu ile ilgili açıklama yaptı.

Şentop’un sosyal medya paylaşımı şöyle:

"Akçakoca Müftüsü’nün, bütün Rumeli muhacirlerini ve göçmenlerini itham eden konuşması çok yanlıştır, cahilcedir. Diyanet İşleri Başkanlığımız konuyla alakalı gereken adımları atmış, soruşturma açmış ve sözü edilen kişiyi açığa almıştır."

Diyanet İşleri Başkanlığı, Düzce’de geçtiğimiz cuma namazında yaptığı konuşmada Selanik göçmenlerini, Gezi Direnişi’ni ve isim vermeden Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’u hedef alan Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu hakkında soruşturma başlatıldığını duyurmuştu.

Müftü Soytekinoğlu, Selanik göçmenleriyle ilgili olarak, "Yüzde 90'ı Selanik göçmeni ve sabetayist. Ne demek sabetayist? Müslümanlığa girmiş gözüken Yahudiler. Aslında Müslüman değil" ifadelerini kullanmıştı. Soytekinoğlu, konuşmasının devamını Gezi Direnişi'ne bağlayarak, "İstanbul'da Gezi olaylarında otellerinde barındıran kimdi? Gene Yahudilerdi. Şu an bir şirketin bir takımın da başkanı" diyerek Ali Koç'u ima etti.