Şenyaşar ailesi: Gazeteci Emrullah Acar bir an önce serbest bırakılsın

HABER MERKEZİ

Adalet mücadelesini sürdüren Şenyaşar ailesi, aylardır seslerini duyuran ve gözaltında tutulan Mezopotamya Ajansı muhabiri Emrullah Acar'ın serbest bırakılmasını istedi.

Urfa Suruç’ta 14 Haziran 2018’de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önünde 9 Mart'ta başlattığı Adalet Nöbeti 259'uncu gününde devam ediyor.

Suruç ilçesinden gelen aile, "Şenyaşar Ailesi Adalet Köşesi" olarak adlandırılan yerde nöbetini sürdürüyor.

Adliye önünde devam eden mücadelelerinden kendilerini uzaklaştırmak için savcılık ve emniyetin denemedik yöntem bırakmadığını belirten Şenyaşar, şunları söyledi: "Haberimizi yapan Mezopotamya Ajansı'ndan muhabir Emrullah Acar gözaltına alınmış. Acar'ın tek suçu haber yapmak. Hiçbir suçu yok. Adliye önünde mücadelemize başlarken iki talebimiz vardı. Birinci talebimiz tutuklu bulunan kardeşimin serbest bırakılması, ikinci talebimiz hastanede yapılan katliamın faillerinin yargılanması. Biz bu talebimize üçüncü bir talep ekliyoruz; adliye önünde mücadelemiz sürerken Emrullah Acar da serbest bırakılana kadar sesini duyurmaya çalışacağız" dedi.