Şenyaşarlar’a savcılık kapısı kapalı

Sercan Meriç

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın seçim çalışması sırasında, Şenyaşar ailesinin işlettiği dükkana girmesi sonucu başlayan tartışma, silahlı kavgaya dönüşmüştü.

Çatışma sonucunda eşi Esvet Şenyaşar’ı ve iki oğlu Celal ve Adil Şenyaşar’ı kaybeden Emine Şenyaşar, oğlu Ferit Şenyaşar ile birlikte Urfa Adliyesi önünde adalet nöbetine başladı. Adalet mücadelesi bugün 2576’ıncı güne girdi. Anne Şenyaşar hakkında bu süre zarfında 4 kez soruşturma, bir kez de dava açıldı.

SAVCILIK GÖRÜŞMÜYOR

Şenyaşar ailesinin avukatı Bülent Duran 14 Haziran 2018’den bu yana yoğun bir mücadele içerisinde olduklarını ifade etti. Olaylarla ilgili tek taraflı bir iddianame düzenlendiğini söyleyen Duran, süreci şöyle anlattı: “Örgütsel bir bağ yokken ailenin geçmişine kadar gittiler. Hiçbir bağ bulamadılar. Bu aile gariban bir aile. Herhangi bir aşirete bağlı değiller. Esnaf olarak geçimini sağlıyorlar. Linç gibi bir insanlık suçunu işleyenlerin hiçbirisi gözaltına alınmadı. Bir tek Ender Yıldız tutuklandı. O da kendi ayağıyla gidip teslim olunca… Şu anda İbrahim Yıldız’a da dokunulmuyor. Soruşturma açısından bir adım ileri gitmedik. Linç failleri elini kolunu sallayarak geziyor. 100 kişiye yakın tanıklık yapan isim var. 50 kişinin üzerindeki kişi teşhis edildi. Savcılık ısrarla bizimle görüşmüyor. Daha önce bir savcı görüştü. Ardından onun da tayini çıktı.”

AKP Urfa Milletvekili Ahmet Fakıbaba geçtiğimiz günlerde yaşanılanların bir terör olayı olmadığına dair Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı uyardığını ancak sonuç alamadığını açıklamıştı.