Türkiye İşçi Partisi (TİP) Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya, "Bana ne demiş biliyor musunuz arkamdan, ‘LGBT’ci’ demiş, ‘cinsiyetçi’ demiş. Sayın Bakan dedim herkesten özür dilerim. Süleyman, ben cinsiyetsiz değilim. Önce onu söyleyeyim. Her 25 Kasım’da, her 8 Mart’ta tir tir titreyerek yasaklamaya çalıştığın kadınlardan biriyim. Önce bunu kafana sok" dedi.

Sera Kadıgil'den Süleyman Soylu'ya sert yanıt: Ben cinsiyetsiz değilim

TBMM Genel Kurulu’nda, bugün İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile bağlı kuruluşların bütçeleri görüşüldü.

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Sözcüsü Sera Kadıgil, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, bakanlığının bütçe görüşmelerinin sürdüğü Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) kendisi hakkında kullandığı “LGBTİ’ci” ve “cinsiyetsiz” ifadelerine yanıt verdi.

"SÜLEYMAN, BEN CİNSİYETSİZ DEĞİLİM"

"Sayın Bakan, ben duymazdan bağırıp çağırdığı için bana ne demiş biliyor musunuz arkamdan, ‘LGBT’ci’ demiş, ‘cinsiyetçi’ demiş" diyen Kadıgil, "Sayın Bakan, dedim herkesten özür dilerim. Süleyman, ben cinsiyetsiz değilim. Önce onu söyleyeyim. Her 25 Kasım’da, her 8 Mart’ta tir tir titreyerek yasaklamaya çalıştığın kadınlardan biriyim. Önce bunu kafana sok, bu bir. Beni, evet o LGBTİ artıların hakları ilgilendirir. Çünkü iki yetişkinin rızası ile birbirini sevmesi, sevişmesi sadece onları ilgilendirir. Anayasal olarak ben onları savunmakla mükellefim. Bağırın, çıldırın. Bu ülkede bir Anayasa var" şeklinde konuştu.

"UTANMADAN AİLE BAKANI DİYE OTURAN BU KADIN İLGİLENDİRİR BENİ"

Kadıgil açıklamalarına şöyle devam etti:

"Beni ne ilgilendirir biliyor musunuz? 6 yaşındaki çocuğunu 30 yaşındaki müridine eş diye veren o şerefsiz tarikat şeyhi… O beni ilgilendirir. Beni ne ilgilendirir biliyor musun? 2020 yılında ben o çocuğu koruma altına aldım deyip de ağzını açıp tek laf etmeyen, o tarikatın kapısını basmayan ne Yusuf Ziya Gümüşel'e ne o çocuk tecavüzcüsü Kadir İstekli’ye tek bir laf edemeyen, onları tutuklatamayan sonra da utanmadan Aile Bakanı diye oturan bu kadın ilgilendirir beni.

"FOTOROMAN SÜLEYMAN’IN YANINDA HİRANUR VAKFI’NIN YETKİLİLERİ VAR"

Bak elimde fotoğraf… Fotoroman Süleyman’ın fotoğraflarından. Yanında kim var biliyor musunuz? Hiranur Vakfı’nın yetkilileri. Hani 6 yaşında çocuğu tarikatına eş yapanlar var. İşte beni bu ahlaksızlıklara ağzını açıp tek laf edemeyenler ilgilendirir. İstediğiniz kadar bağırın.”

(ANKA)